- Lillestrøm straffer sine egne

Nils Johan Semb kritisk til landslagsboikotten.

(Dagbladet.no): To kampers karantene for Simen Brenne var mer enn Lillestrøm kunne svelge. I dag tok manager Jan Åge Fjørtoft kontakt med Åge Hareide og informerte om at landslagssamlingen i England blir uten LSK-spillere.

På Åråsen føler man seg motarbeidet av «byråkratene i NFF» - som ifølge Fjørtoft leter med lys og lykte etter regler som kan utestenge spillere for forseelser som ikke kvalifiserer til rødt kort.

Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb blir forbauset når Dagbladet.no forteller om landslagsboikotten.

- Dette kom litt brått på. Jeg synes Lillestrøm blander kortene her. Man kan være uenig, og føle seg urettferdig behandlet fra tid til annen, men jeg synes virkemidlene her blir helt feil når spillere holdes tilbake fra samling, sier Semb til Dagbladet.no.

- Helt feil reaksjon

Da Dagbladet.no snakket med Bjørn Helge Riise etter dagens trening, stilte han seg lojalt bak klubbens vedtak. Semb mener Lillestrøm ikke bare straffer NFF ved å boikotte landslaget.

- De straffer også seg selv og sine egne landslagsspillere, som har fått en fin mulighet til å vise seg fram. De får det vanskeligere med å spille seg inn på landslaget nå. Jeg vil ikke begi meg inn på noen karakteristikker, men i mine øyne blir det en helt feil motreaksjon fra Lillestrøms side, sier han.

- Hvordan ville du selv håndtert saken dersom du jobbet i LSK?

MENER LSK BLANDER KORTENE: Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb synes landslagboikotten fra Lillestrøm er en helt feil reaksjon på at Simen Brenne må stå over de to første seriekampene. Foto: SCANPIX
MENER LSK BLANDER KORTENE: Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb synes landslagboikotten fra Lillestrøm er en helt feil reaksjon på at Simen Brenne må stå over de to første seriekampene. Foto: SCANPIX Vis mer

- Er man misfornøyd med noe må man gå i tidlig dialog og ta det derfra. Det er en tydelig saksgang på dette. Av og til kan en straff føles urettferdig, av og til rettferdig. Det vil aldri slå 100 prosent korrekt ut. Sånn er systemet, og jeg har vanskelig for å se at det kan forandres.

Rekdal opplevde det samme

Lierse-trener Kjetil Rekdal har ikke hørt om Brenne-saken, men mener Vålerenga befant seg i nøyaktig samme situasjon som LSK for noen år tilbake.

- I en treningskamp i februar ble Tobias Grahn sparket ned, og tok igjen. Han fikk rødt kort, og tre kampers karantene. Det var ikke så mye å gjøre da heller. Vi spurte om det var noe vi kunne gjøre, men fikk nei. Da var det ikke så mye mer å diskutere, sier Rekdal til Dagbladet.no.

- Har du forståelse for LSKs reaksjon?

- Å boikotte landslaget fordi en spiller får noen kampers karantene høres relativt drastisk ut. Men jeg har ikke sett taklingen, sier Rekdal.

Viking-trener Uwe Rösler, som fikk sparken i LSK etter fjorårssesongen, er ikke videre lysten på å kommentere saken.

- No comment, er alt han vil si.

- Lillestrøm straffer sine egne
KJENNER SEG IGJEN:</B> Kjetil Rekdal forteller at VIF var i en lignende situasjon som LSK da Tobias Grahn var i klubben, men at de tre kampers karantene spilleren ble pålagt til slutt ble akseptert.
<B>KONTAKTET HAREIDE:</B> LSK-manager Jan Åge Fjørtoft finner seg ikke lenger i byråkratiet i NFF.