Lillestrøm tok poeng på Lerkendal

Lillestrøm ble sesongens første lag til å ta poeng på Lerkendal, etter at de kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 2-0. Til slutt endte det 2-2, noe Rosenborg kunne være mest fornøyd med.

Før dagens kamp hadde ikke Rosenborg gitt fra seg et eneste poeng hjemme på Lerkendal, men Lillestrøm kjempet til seg et poeng mot Nils Arne Eggens menn.

Det var Rosenborg som startet kampen klart best, og allerede etter 23 minutter ledet de 2-0. Det første målet kom etter en nydelig solo-prestasjon av Roar Strand, som driblet vekk både Torgeir Bjarmann og Arne Vidar Moen før han plasserte ballen i mål. Rosenborgs andre mål kom på straffe ved Bent Skammelsrud, etter en tvilsom avgjørelse av dommer Rune Pedersen. Pedersen mente at Petter Werni dro ned Frode Johnsen i en duell inne i feltet, men tv-bildene viste at dette var et veldig billig straffespark.

Etter det andre målet begynte Lillestrøm å kjempe. Reduseringen kom etter frispark, hvor Arason måtte gi retur og Espen Søgård satte returen i mål. Ti minutter ut i andre omgang utlignet Lillestrøm etter et nydelig volley-skudd fra Arild Sundgot. Etter scoringen var det Lillestrøm som dominerte på Lerkendal, og gjestene burde vunnet kampen etter en rekke store sjanser som de misbrukte.

- Når vi leder 2-0 på hjemmebane, skal ikke Rosenborg tape, sa Bent Skammelsrud etter kampen. Arne Erlandsen var på derimot mer fornøyd med resultatet.

- Vi var ikke fornøyd med første omgang, men spiller veldig bra i den andre. Jeg er imponert over gutta, og dette viser at det vi jobber med lykkes, sa Erlandsen.

Likevel er han ikke glad for et poeng.

- Som trener klarer jeg ikke glede meg over et poeng, sier Erlandsen.