Lillestrøm vant skandale-kampen på Ullevaal

Utsatt på grunn av tribunetrøbbel.

AVGJORDE:
Palmi Rafn Palmason scoret 2-1-målet etter et vakkert angrep. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
AVGJORDE: Palmi Rafn Palmason scoret 2-1-målet etter et vakkert angrep. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Vålerenga - Lillestrøm 1-2.

Lillestrøm tok sin tredje strake seier da Vålerenga ble slått 2-1 i «hatoppgjøret» på Ullevaal stadion søndag.

Kampen hadde en flott ramme, men den fikk en dårlig start ettersom Kanarifansen lagde trøbbel slik at kampen måtte utsettes ett kvarter.

UTSATT: Politiet måtte passe på LSK-supporterne etter at de kastet bluss og røykbomber ut på banen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UTSATT: Politiet måtte passe på LSK-supporterne etter at de kastet bluss og røykbomber ut på banen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det var mye bråk og tull før kampen endelig kom i gang på Ullevaal. Allerede på formiddagen hadde noen av Lillestrøm- og Vålerenga-tilhengerne barket sammen utenfor Oslo Spektrum, og store politistyrker ble satt inn for å stoppe kamphanene.

Da kampen skulle starte klokka 18.00, oppførte Kanarifansen seg dårlig på tribunen bak det ene målet hvor det blant annet ble kastet knallskudd og bluss ut på banen.

Fikk tenne bluss Vålerenga-fansen hadde søkt om, og fått tillatelse til, å tenne sine bluss før kampen. Det hadde ikke Kanarifansen, som tente det pyrotekniske materialet likevel. Noe av dette ble også kastet ut på banen.

Det tok et drøyt kvarter før gemyttene på tribunen roet seg nok til at kampen kunne settes i gang.

Det ble en relativt jevnspilt første omgang, men hjemmelaget hadde de feiteste sjansene. Chuma Anene kom seg gjennom LSK-forsvarer, men Sead Ramovic fikk så vidt en tå på ballen slik at Anders Østli rakk fram og fikk slått ballen til corner. Etter en halvtime hadde Mohammed Fellah et skudd i stolpen, men så overtok Lillestrøm initiativet i kampen.

Knutzon tente LSK Etter 33 minutter kunne en gammel Ullevaal-helt, nemlig den tidligere Lyn-spilleren Erling Knutzon, enkelt gjøre 1-0 til Lillestrøm. Vålerenga-forsvaret hadde store problemer med å få ballen vekk fra eget felt, og Knutzon kunne snappe opp ballen helt inne på femmeteren og sette den i mål.

Hjemmelaget gikk hardt ut etter hvilen, og Chuma Anene sto bak utligningen. Han sleivet ballen forbi Sead Ramovic. Ballen var på vei utenfor, men traff Stian Ringstad og endte i mål.

Likevel fikk LSK siste stikk. En Knutzon-pasning endte hos islendingen Palmi Rafn Palmasson, som bare hadde å sette ballen i mål.

- Det kjennes godt å vinne. Disse kampene mot Vålerenga er de største kampene for oss. Vi startet dårlig i begge omgangene, men totalt var det en vel gjennomført kamp fra vår side, sa LSK-trener Magnus Haglund til TV 2.

- Det ble som ventet en jevn kamp med mange dueller. Denne gang bikket det til deres fordel, slo Vålerenga-trener Martin Andresen fast. Det var Andresens siste kamp som Vålerenga-trener hjemme på Ullevaal.

(NTB)