Lillestrøm vil ha Buer Johansen

Rune Buer Johansen gjorde skadecomeback for Sogndal i går. Nå kaster LSK seg inn i kampen om midtbanestrategen.

SOGNDAL (Dagbladet): - Vi veit at Rune Buer Johansen er Bosmanspiller og vi vil ha ham. Han er jo østlending og bør komme til oss, sier Erlandsen.

Buer Johansen var i går tilbake i SIL-trøya for første gang siden midten av august. Og da vant sogndølene igjen. Uten at Buer spilte noen avgjørende rolle

- Kanskje ikke. Men vi vet hva han står for, og han er en spiller som vil passe perfekt hos oss, sier Erlandsen, som også vært i samtaler med Branns Alex Valencia om en leieavtale neste sesong.

- Alex vil, så da er det opp til klubbene å bli enige. Vi må forsterke stallen, og vi må få de små marginene til å vippe i vår favør. I årets sesong har det nesten uten unntak gått motsatt vei. Som i dag, sier Arne Erlandsen.

Går for e-cup

For i går var det Sogndal som ville mest til slutt.

- Nå går vi for 4.-plassen og europacup på Fosshaugane, stråler Jan Halvor Halvorsen etter Sogndals første seier siden 4- 0 over Bryne 3. august.

I flere kamper på rad har sogndølene rotet bort poeng på overtid. I går snudde de på flisa da Alexander Ødegaard dukket opp og breisidet innlegget fra innbytter Kim Tangedal i nettet fra kort hold tre minutter før full tid.

- Den hadde selv mamma scoret på , sier 22-åringen etter sitt 7. seriemål for sesongen.

Gårsdagens var det desidert viktigste.

Bommet og bommet

- Men det er ikke langt fra himmel til helvete, eller motsatt, sukker matchvinneren.

Han opplevde nettopp dette i går.

- Jeg fatter ikke hvordan jeg kunne bomme, sier unggutten, som svei ikke bare en, men to kjempesjanser i sluttkvarteret.

Den første var på en «ferdigscoret» pasning fra Håvard Flo. Ødegaard skjøt hull i lufta alene mot Baron. Ikke lenge etter gjentok unggutten «bragden».

- Det hadde rett og slett vært for jævlig om vi hadde mistet to poeng på grunn av missene mine. Så kom Kim «salabim» inn og berget meg og alle med sitt fremragende forspilll.

Håvard Flo mener det er opp til Sogndal selv å gjøre 2003-sesongen til tidenes beste for den vesle klubben.

- Vi møter Bodø/Glimt og Molde og kan ordne dette selv. Vi vil ha europacup og et topplag til Fosshaugane neste år, sier Sogndals landslagsspiss, som endelig scoret igjen.

ATTRAKTIV: Sogndals Rune Buer Johansen var sentral da Sogndal slo LSK i går. Nå vil kanarifuglene ha ham til Åråsen neste sesong.