Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK til kvartfinale

Lillestrøm ydmyket Brann. Klar for kvartfinale

Brann slapp inn nesten like mange mål i kveld som de har gjort i samtlige tolv eliteseriekamper denne sesongen. LSK er klar for NM-kvartfinalen etter 4-1 over serielederen.

HERJET: Lillestrøm banket Brann på Åråsen i sommervarmen i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HERJET: Lillestrøm banket Brann på Åråsen i sommervarmen i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
  • Lillestrøm - Brann 4-1 (0-0)

Regjerende cupmester Lillestrøm er klar for kvartfinalen i årets utgave av norgesmesterskapet etter 4-1 over Brann på Åråsen.

Oppgjøret var som en motreaksjon på det vi har sett i Eliteserien hittil denne sesongen.

Der den suverene serielederen Brann - fortjent nok - har hatt marginene med seg i mange jevne kamper i vår, har Lillestrøm hatt mye «stang ut» og periodevis vært svært ineffektive.

I kveld løsnet det imidlertid for kanarifuglene, nr. 13 på eliteserietabellen. Spesielt spissene Gary Martin og Thomas Lehne Olsen kan se tilbake på denne kvelden som svært forløsende og med gode minner.

Ketsjupeffekt

FESTKVELD: LSK-fansen hadde all grunn til å feire etter storseieren over Brann. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FESTKVELD: LSK-fansen hadde all grunn til å feire etter storseieren over Brann. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

LSK ga seg ikke før de hadde scoret fire mål mot de vanligvis så bunnsolide bergenserne. Det er oppsiktsvekkende i lys av hvordan norsk klubbfotball har artet seg tidligere denne sesongen:

Brann har bare sluppet inn fem mål på tolv eliteseriekamper i år. I kveld slapp de inn fire mål i løpet av én kveld på Åråsen.

Seinest på søndag imponerte Lars Arne Nilsens menn stort og vant 2-1 mot rivalen Rosenborg på Lerkendal.

I kveld rant det likevel inn med Lillestrøm-scoriner mot slutten av 2. omgang, til hjemmefansens store glede og bergensernes tilsvarende store fortvilelse.

- Jeg sa i pausen at det laget som ville mest, ville gå videre. I dag var vi gode og effektive, sier LSK-trener Arne Erlandsen til NRK.

- I dag var vi rett og slett ikke gode nok, supplerer Brann-trener Nilsen.

Brann manglet for øvrig flere nøkkelspillere i kveld. Verken Vito Wormgoor, Taijo Teniste, Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen eller Ruben Kristiansen var med i kamptroppen, mens Steffen Lie Skålevik og Ludcinio Marengo startet oppgjøret på benken.

Fire vakre mål

Midtbanejuvelen Ifeanyi Mathew ga LSK en drømmestart på 2. omgang da han spilte vegg med Simen Kind Mikalsen og banket inn 1-0.

Brann slo imidlertid raskt tilbake. Assistkongen Fredrik Haugen prikket et hjørnespark på på hodet til krigeren Azar Karadas, som banket inn 1-1 på karakteristisk vis.

Da kampen sto og bikket, sørget en sterk prestasjon av Gary Martin for den viktige tredjescoringen. Spissmakker Thomas Lehne Olsen punkterte kampen like seinere med 3-1-målet med en presis heading.

På overtid kontret Mats Haakenstad inn 4-1 og prikken over i-en for Lillestrøm denne festkvelden. Romerikingene er klar for kvartfinalen. Håpet om å gjenta fjorårets cupgull lever videre på Åråsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media