SNUOPERASJON: Lillestrøms Mats Haakenstad jubler for sin 2-2-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen Stadion søndag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Lillestrøms Mats Haakenstad jubler for sin 2-2-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Stabæk på Åråsen Stadion søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm - Start 3-2

Lillestrøms drømmeuke

Franck Boli så ut til å fikse Stabæk-seier, men innbytter Mats Haakenstad snudde til 3-2 og sørget for en fotballmessig drømmeuke for nedrykkstruede LSK.

Viktige poeng i bunnstriden sto på spill på Åråsen søndag. Nedrykksspøkelset henger over både LSK og Stabæk med kun seks serierunder igjen å spille.

Etter 90 dramatiske minutter kunne Lillestrøm-spillerne juble høyest. Innbytter Mats Haakenstad scoret to ganger på to minutter og sendte hjemmelaget til himmels.

- Jeg var for det første veldig skuffet og frustrert over å bli satt på benke, så jeg skulle inn og svare på tiltale. På 15 minutter hjelper det da ikke å spille bra, du må ha mål eller assist, smilte matchvinneren til Eurosport etter kampen.

LSK kom til søndagens oppgjør med en fersk seier mot Tromsø samt cupavansement mot Bryne tidligere denne uken. Kanarifuglene øynet en drømmeuke av de sjeldne, og fikk det som de ville. Men ikke uten dramatikk.

LSKs seier fører kanarifuglene opp på 25 poeng, to foran Stabæk og nedrykksplasserte Start.'

- Jeg føler ikke vi får noe pusterom med denne seieren. Med ett tap hos oss og seier hos noen av de andre, er vi bak igjen. Nå er vi samtidig i en fin flyt. Tre seirer på rad denne uka er bra, smilte Haakenstad.

Sjansesløseri

Hjemmelaget åpnet best på Åråsen og var svært nær å få uttelling tidlig. Høyreback Simen Rafn skapte to store sjanser det første kvarteret. Erik Brenden og dansken Daniel Pedersen avsluttet svakt.

Mot slutten av omgangen reiste Stabæk seg og kom til en kjempesjanse da tidligere LSK-spiller Ohi Omoijuanfo spilte fram Moussa Njie. Avslutningen avverget Lillestrøm-keeper Marko Maric med en meget god inngripen.

Foran annen omgang ville LSK-trener Jørgen Lennartsson ha mer presisjon, og svensken fikk raskt noe å juble for. Omgangen var bare fire minutter gammel da Thomas Lehne Olsen fikk sjansen alene med keeper på litt heldig vis og sendte hjemmelaget i føringen.

Scoringen var hedmarkingens tiende i Eliteserien denne sesongen.

Så slo Stabæk og Franck Boli tilbake. Først på straffespark etter at spissen selv ble felt av LSK-keeper Maric, og deretter lirket mannen med 12 ligamål inn 2–1 alene med Lillestrøm-keeperen.

Berg mot gamleklubben

Da så det bekmørkt ut på Åråsen, men LSK-trener Jørgen Lennartsson gjorde gode bytter i sluttminuttene. Inn kom Mats Haakenstad. Først stanget han inn 2-2, og deretter satte han inn en retur til 3-2-seier for LSK.

Stabæk-trener Henning Berg fikk dermed et lite hyggelig gjensyn med sin tidligere hjemmebane. Romerikingen spilte én sesong i Lillestrøm i 1992, og vendte tilbake til kanarifuglene som trener i 2008. Etter tre sesonger fikk han sparken som følge av manglende resultater og intern uro.

LSK-trener Jörgen Lennartsson debuterte for øvrig som trener i norsk fotball med Stabæk mot Lillestrøm i 2011. Den kampen vant kanarifuglene med hele 7–0. På LSKs trenerbenk den gangen satt Henning Berg. Søndag gikk Lennartsson seirende ut.

Kanari-Fansen benyttet søndagens kamp til å sende en hilsen til kreftsyke Arne Erlandsen. «Denne kampen kjemper du ikke alene», lød den lett synlige og skriftlige hilsenen til klubbens mangeårige trener og spiller.

Stabæk måtte klare seg uten forsvarssjefen Vadim Demidov på Åråsen. Han pådro seg en skade på trening i forkant av det viktige oppgjøret.