KLAR: Charles Chiendu Ezeh signerte mandag for Lillestrøm. Her sammen med sportsdirektør Torgeir Bjarmann og sports- og administrasjonsdirektør Simon Mesfin. Foto: LSK.no
KLAR: Charles Chiendu Ezeh signerte mandag for Lillestrøm. Her sammen med sportsdirektør Torgeir Bjarmann og sports- og administrasjonsdirektør Simon Mesfin. Foto: LSK.noVis mer

Charles Ezeh kunne spilt i Liverpool

Lillestrøms nysignering: - Liverpool ønsket å signere meg

Var på prøvespill i Premier League-klubben i fjor.

(Dagbladet): Mandag kunngjorde Lillestrøm at de har signert 19-årige Charles Chiendu Ezeh.

Lokalavisa Romerikes Blad har gjort et større intervju med unggutten, der det kommer fram at han faktisk kunne spilt i Premier League-klubben Liverpool.

- Han var på prøvespill der i fjor. Men om han kunne spilt der, kan ikke jeg uttale meg om, da jeg ikke var involvert på det tidspunktet, sier agent Atta Aneke til Dagbladet.

Fornøyd med Lillestrøm

Men om han var på prøvespill i klubben, hadde definitivt Liverpool en interesse for unggutten.

- Det gikk bra i Liverpool, og klubben ønsket å signere meg. Men treneren hjemme i Nigeria ønsket å beholde meg, sier Ezeh til Romerikes Blad.

Ifølge avisa er kravene for å få arbeidstillatelse i England slik at spillere som signeres fra Afrika i utgangspunktet må ha spilt en viss prosentandel landskamper for å få det.

Foreløpig er han fornøyd med å ha kommet til Lillestrøm.

- Han er fornøyd, det er en bra klubb å komme til for ham, som han kan fortsette å utvikle seg i. Han er jo en ung fyr, sier Aneke til Dagbladet.

Vil oppnå noe

Men unggutten innrømmer at han drømmer om noe stort.

- Min drøm er å oppnå store ting som fotballspiller. Jeg er en spiller som bringer lykke for klubben jeg spiller for. Det kommer jeg til å gjøre i Lillestrøm også. Målet mitt er å lykkes personlig, men samtidig hjelpe klubben til sitt høyeste nivå, sier Ezeh.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier følgende:

- Vi har et langsiktig perspektiv med Charles. Han trenger nok litt tid på å tilpasse seg norsk fotball, men han har gode basisferdigheter og en god pasningsfot. Han er høy, og kan også bidra i luftrommet, sier Bjarmann til klubbens hjemmesider.

PS! Klokka 19.00 møter Lillestrøm Sarpsborg 08 i eliteserien. Følg kampen her.