Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillestrøms søte hevn

Riise: - Det var deilig å få revansj.

(Dagbladet.no:)

Lillestrøm - Molde 3-0.

- Det var virkelig viktig for både meg og laget å slå Molde i dag. Vi ville slå dem, og jeg er glad for at vi gjorde det, sa Lillestrøm-trener, Uwe Rösler, til Dagbladet etter kampslutt.

Før dagens kamp hadde ikke Lillestrøm vunnet over Molde i en Tippeliga-kamp siden 2003. Dessuten var det bitre 2-4 tapet i fjorårets cup-finale, sterkt i minne.

- Molde ga oss en leksjon i cup-finalen. Måten vi tapte på var tung å

svelge. Jeg har utrolig lyst til å slå Molde, sa treneren til Romerikes Blad tidligere i dag.

Og det gjorde de så til de grader. Laget rundspilte Molde - og var teknisk, taktisk og duellmessig bedre enn bortelaget. 

- Det var veldig deilig å få revansj. Vi har snakket om å slå Molde hele uka og det føles godt å ha gjort det. Tapet i cup-finalen i fjor svidde noe jævlig, sa Lillestrøm-stopper Bjørn Helge Riise.

Lillestrøms søte hevn

Topper tabellen

Lillestrøm er dermed fortsatt ubeseiret i årets Tippeliga. Laget ligger på en solid førsteplass på tabellen, med 20 poeng etter åtte spilte kamper.

Tross i at Lillestrøm vant første omgang 3-0, var det faktisk Molde som kom best i gang på Åråsen. Men etter Lillestrøms første scoring i det 19. minutt, tok kampen en helomvending. 

Olivier Occean scoret etter et frispark fra Christoffer Andersson endte i beina til mespiller Arild Sundgot, som igjen flikket til Occean. Han styrte ballen inn i mål og satte sitt første mål i kampen.

Lillestrøms andre mål kom etter at playmaker Robert Koren spilte ballen igjennom til Michael Mifsud, som stod bakerst og satt ballen inn i et nesten åpent mål.

Bare seks minutter deretter kom kampens tredje mål, som nok en gang var signert av Olivier Occean. Etter en dødballsituasjon, der ballen gikk over hodet til Frode Kippe, stod Occean bak og scoret sitt fjerde mål for sesongen.

Ikke fornøyd

Til tross for målene og den suverene ledelsen, var Rösler likevel misfornøyd med førsteomgangen.

- Jeg er misfornøyd, fordi vi startet for sløvt. Vanligvis skaper vi mange sjanser på hjemmebane, men det gjorde vi ikke i dag. Vi spilte ikke slik vi ønsker å fremstå på hjemmebane, sier han.

Andreomgangen var han langt bedre fornøyd med, selv om omgangen ble målløs.

Lillestrøm kom til flere gode målsjanser, men klarte ikke å lurer flere baller inn bak Molde-keeper Jan Kjell Larsen.

De gulkledde stadfestet sin dominans i omgangen, og laget styrte spillet fra start til slutt.

Overkjørt

Molde fikk det ikke til å fungere offensivt i dag, og måtte se seg overkjørt av serielederen. Bortelaget fikk likevel en kjempesjanse i første omgang, da Øyvind Gram tok et frispark fra 35-meter og fyrte av et kjempeskudd. Uheldigvis for Molde gikk det i tverrliggeren.

SØT HEVN: I dag var det ingen tvil om at Lillestrøm var banens beste lag.
BLE OVERKJØRT: Molde og Madiou Konate klarte ikke å slå Lillestrøm i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media