Lillestrøms våte drøm

Først begynte det å hagle. Så kom overvannet. Forholdene var som skapt for Lillestrøm.

LILLESTRØM (Dagbladet): Publikum flyktet under tak. Det lynte og tordnet. Haglene dundret ned store som klinkekuler. Spillerne krummet ryggen og la hendene på hodet fordi det gjorde vondt. Attpåtil var sikten lik null i haglskuren tett som snødrev. Derfor tok det knappe ti sekunder før banen var tom da dommer Per-Ivar Staberg stoppet kampen fire minutter og 36 sekunder ut i andre omgang.

For flere var spurten tilbake til garderoben dagens raskeste.

Så tok det ikke stort lengre tid før LSK-spillerne var tilbake på banen da Staberg beordret kampen i gang igjen. Det var verre med Stabæk-spillerne.

-  Vi var klare til å gå utpå igjen med en gang, mens Stabæk-spillerne kom tuslende etter oss. Der fikk vi et psykologisk overtak, sier Pål Strand til Dagbladet.

Han var banens beste og nestsist på samtlige scoringer.

Tabbet seg ut

Stabæk-keeper Jon Knudsen kom ut sist av alle. Så seint at Staberg var i ferd med å sette i gang kampen igjen, mens Knudsen sto veivende på sidelinja og spurte om lov til å få være med.

Tre minutter seinere meldte Knudsen seg ut på nytt da han med åleglatte hansker glapp Strands løse innlegg rett ned til Gylfi Einarsson. Som kriget best i vannpyttene og taklet inn 2-0.

En klassisk keepertabbe.

-  Trist, sier Knudsen.

Og knusende for bortelagets sjøltillit.

-  Veldig tøft

-  Et avgjørende øyeblikk. Vi slipper inn for lette mål. Vi visste at vi ville få større rom utover kampen når LSK hadde løpt fra seg. Men det ble veldig tøft å komme igjen etter 2-0 og 3-0, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Han ville ikke være med på at Stabæk nølte med å komme på banen igjen etter haglskuren.

-  Noen av spillerne våre hadde tatt av seg skoene. Derfor tok det lengre tid, sier han.

Kan vann

På Lillestrøm kan man mye om overvann etter jevnlige flommer og nesten-flommer. Selv om Nadderud ligger på Bekkestua, har det neppe noen gang vært like vått på Stabæks hjemmebane - under kamp.

Pål Strand mener også at Lillestrøm taklet de vanskelige forholdene i andre omgang best.

-  Det var svære vanndammer og vi hadde mest vilje, mens de sto mer og så på. En utrolig viktig seier for oss. Jeg ville ikke vært i den andre garderoben nå, sier Strand.

Han var god fra start i går. Etter åtte minutter fikk han en kontringsball fra Sundgot og la hardt og brutalt på foten til Winsnes på stormløp bakfra. 1-0. Kampens fineste angrep.

Så kom 2-0 via Strands fot og Knudsens hender. Einarsson fikk sin tredje seriescoring for sesongen.

-  Det har gått bra for meg etter at vi la om til 4-3-3. Jeg har kommet høyere opp på banen og mer inn i boksen, sier islendingen.

Etter 60 minutter brukte Strand frisparkfoten rett på Frode Kippes hode. Ballen dalte rolig ned bak Knudsen på halvdistanse.

Den siste halvtimen handlet det mest om å holde seg på beina.

Trenger tid

Etter kampen fikk Pål Strand skryt fra trener Arne Erlandsen.

-  Påls beste kamp for året. Jeg har trent Pål i fem år og vet at han trenger tid på å komme i form. Han har kropp som en bodybuilder og trenger mye trening og restitusjon, sier Erlandsen.

Tre bak bronse

-  Det stemmer det, sier Strand.

Nå er LSK bare tre poeng bak de fire lagene på bronseplass. Strand tror LSK kan henge på teten utover sommeren.

-  Derfor var denne seieren alfa og omega for oss, sier han.

ANGREPET AV HAGL: Det tok knappe ti sekunder før banen var tom da dommer Per-Ivar Staberg stoppet kampen mellom Lillestrøm og Stabæk tidlig i andre omgang. For flere var spurten tilbake til garderoben dagens raskeste.
VANNKRIGER: Gylfi Einarsson kriget best i vannpyttene og taklet inn 2-0.