Limpar uten fastlønn

Svenske Anders Limpar vender hjem til allsvenskan og Djurgården etter et opphold i den amerikanske profflligaen. I Sverige må 35-åringen jobbe hardt for lønna - han får nemlig kun betalt hvis Djurgården vinner.

Djurgården og Limpar har blitt enige om den omdiskuterte kontrakten. Skadeforfulgte Limpar får kun betalt hvis han spiller i en kamp Djurgården vinner. Veteranen må ha tro på Stockholmslaget for det var han sjøl presenterte lønnsordningen.

- Det var jeg som foreslo en prestasjonsbasert kontrakt og Djurgården tok i mot forslaget med åpne armer. Hvis jeg hadde vært ute etter pengene hadde jeg blitt igjen i Colorado og tjent tre millioner i året. Nå har jeg en fin seierspremie når jeg spiller og Djurgården vinner, sier Limpar til Dagens Nyheter.

Limpar vil ikke røpe hvor mye han tjener per seier, men beløpet er trolig rundt 20 000 kroner.

Mange rynket på nesa da de fikk høre at Limpar var klar for Djurgården. Svensken har slitt mye med skader de siste årene og mange påsto at Limpar kun var ute etter å tjene penger på tampen av karrieren i Djurgården.

- Jeg er klar over at jeg kan slå opp skaden og da vil ikke jeg sitte med en lønn på 150 000 kroner. Jeg vil gjøre opp for meg og det vet Djurgården, sier Limpar.

(Dagbladet.no)