Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lin Dan (28) ble historisk etter thrillerfinale

Lee Chong-Wei (29) fikk ikke revansj for VM-tapet i badminton.

BEST IGJEN: Kinesiske Lin Dan vant slik han gjorde i Beijing for fire år siden. Også i VM-finalen slo han Lee Chong-Wei.  Foto: AP Photo/Andres Leighton/NTB scanpix
BEST IGJEN: Kinesiske Lin Dan vant slik han gjorde i Beijing for fire år siden. Også i VM-finalen slo han Lee Chong-Wei. Foto: AP Photo/Andres Leighton/NTB scanpix Vis mer

Kineseren Lin Dan (28) ble søndag den første mannlige badmintonspiller som har forsvart et OL-gull i single.

Etter en uhyre spennende finale mot rivalen Lee Chong-Wei (29) fra Malaysia kunne Lin slippe jubelen løs etter settsifrene 15-21, 21-10, 21-19. De to møttes også i OL-finalen i Beijing for fire år siden.

Førsteseedete Lee kom best i gang i den velspilte finalen. Som vanlig var det svært lite rom for å gjøre feil i oppgjøret mellom de to rivalene. Lee var best på å unngå dette i første sett. Malaysieren er vanligvis en stille person, men han var tydelig tent foran fullsatte tribuner i Wembley Arena. Med seier ville han sikre Malaysias første OL-gull noen gang.

Men mesterskapsmeritterte Lin, som også har vunnet VM fire ganger, kom tilbake i kampen og var klart best i annet sett. Kineseren hevet spillet sitt betraktelig og tok settet med komfortabel margin.

Det avgjørende settet minnet om VM-finalen de to duellantene spilte samme sted for et år siden. Lin Dan tok den gangen gullet etter 23-21 i siste sett etter at Lee misbrukte to matchballer.

Et bemerkelsesverdig og muligens avgjørende øyeblikk i søndagens finale, var da Lee først ble tilkjent 9-5-ledelse i siste sett. Etter heftige protester fikk likevel Lin poenget isteden. Da sistnevnte spite seg til matchball på 20-19, slo Lee ut, og et nytt finalenederlag var et faktum for malaysieren.

Med Lins triumf har Kina fortsatt muligheten til å vinne alle de fem gullmedaljene i badminton i London-OL.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media