Lina senket Sverige

RYKKIN (Dagbladet): Lina Olsson Rosenberg (30), som tidligere har spilt 150 kamper for Sverige, ble matchvinner mot gamlelandet i går. - Jeg kjenner meg jo litt som en sviker, sier hun.

Lina scoret Norges siste mål da Sverige ble slått i finalen i det åpne skandinaviske mesterskapet. I sin sjette landskamp for Norge møtte hun landslaget hun har spilt for tidligere.

- Dette er noe jeg har gruet meg til, sier Olsson Rosenberg til Dagbladet.

- Derfor er jeg glad det er gjort.

Sang ikke

På andre halvdel sto fire- fem av jentene hun har spilt sammen med i blå-gul drakt gjennom ti år på det svenske landslaget.

- Det er klart det er spesielt. Men jeg har tatt et valg, og det kjennes riktig for meg.

I går sto Lina i rødt, blått og hvitt da nasjonalsangene ble spilt over høyttaleranlegget i Rykkinnhallen. Men hun sang ikke på «Du gamla, du fria».

- Nei. Men det har jeg heller aldri gjort før en landskamp, smiler hun.

Frimerke

Lina Olsson Rosenberg fikk æren av definitivt å punktere kampen da hun scoret 30-27-målet, etter at Sverige hadde spist opp 19-12-ledelsen fra pause til 27-26 drøye tre minutter før slutt.

- Vi slapp dem inn i kampen, men det føltes som vi hadde kontroll, sier Lina.

Hun scoret fire mål før pause, men i andre omgang ble det ingen scoringer før hun gjorde kampens siste mål.

- Jeg synes det gikk bra i første omgang. I andre omgang ble jeg brukt som frimerke, og ble litt mer passiv.

Landslagssjef Marit Breivik var likevel godt fornøyd med Olsson Rosenbergs jobb med å markere ut svenskenes rutinerte kaptein Åsa Eriksson.

- Jeg synes Lina var veldig konsentrert og fokusert. Hun herjet litt med Åsa der ute, sier Breivik.

Eriksson (30), som spilte sin 218. landskamp for Sverige i går, skulle gjerne hatt Lina med seg på laget i dag. I hvert fall ikke imot:

- Om ikke Lina hadde spilt for Norge, kunne hun i alle fall ikke markert meg ut av kampen, sier hun til Dagbladet.

Marit Breivik sier laget har merket lite til Linas spesielle situasjon før kampen.

- Det har vært mer en personlig ting for henne. En gang måtte være den første. Sånn sett var det greit at det var en kamp før mesterskapet, og ikke under EM, sier landslagssjefen.

FØRSTE MÅL: Lina Olsson Rosenberg scorer her sitt første av fem mål mot gamle lagvenninner. Den svenskfødte håndballspilleren er nå norsk statsborger og spiller for Norge.