Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lind: - Northug må velge

Sprintkongen hyller Northug.

(Dagbladet.no) Sprintkongen Björn Lind har vært verdens desidert beste sprinter denne sesongen, og tok gull i både lagsprint og individuell sprint denne sesongen.

I går møtte en småsyk Lind Petter Northug i semifinalen i Falun, og svensken forstår godt hvorfor Northug er utpekt som vår kommende langrennsstjerne.

Lind ble overrasket

- Han er fortsatt junior, og har stor kapasitet. Jeg forstår godt at dere har store forhåpninger til ham. Han er fantastisk skiløper allerede nå, sier Lind til Dagbladet.no.

Northug møtte overmakten i semifinaleheatet mot Lind og Peter Larsson, men de to svenskene måtte virkelig kjempe for å holde Northug bak seg.

- Jeg er spesielt overrasket over at han var så rask. Vi måtte virkelig ta i for å slå ham ut. Han er veldig dyktig, men han skal vite at det er stor forskjell på å konkurrere før og etter OL, minner Lind om.

- Hva mangler Northug for å bli en topp sprinter?

Snart i toppen

IMPONERTE: Petter Northug imponerte Björn Lind med sin kvikkhet. Foto: SCANPIX
IMPONERTE: Petter Northug imponerte Björn Lind med sin kvikkhet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Han må velge om han vil være sprinter eller den beste på lengre distanser. Men jeg synes ikke han bør velge sprint. Han er så bra på de de lengre distansene at han bør satse på det. I så fall vil han trenge flere år før han kan vinne verdenscupen sammenlagt, OL-gull og VM-gull enn om han velger sprint, sier Lind - før han modererer seg noe:

- Men om han fortsetter i samme stil, tar det ikke lang tid.

Vil gå mer enn sprint

Tor Arne Hetland har vært sjanseløs mot Lind i de fleste løpene denne sesongen, og vant B-finalen i Falun i går. Svensken har klokelig ikke avskrevet nordmannen.

- Det er små marginer. Kanskje slår han meg allerede i Drammen i morgen. Jeg håper jeg kan ta så mange poeng der at jeg kan avgjøre sprintcupen, sier Lind.

- Når kommer Norge til å ta igjen Sveriges forsprang?

- Kanskje allerede til neste år? Jeg håper det tar lang, lang tid, ler Lind.

Han utelukkker ikke at han vil gå mer enn bare sprintrenn neste sesong.

- Ja, kanskje jeg går noe. Jeg er sugen på å delta i noen fellesstarter. 20 kilometer for eksempel, sier Lind.

SPRINTKONGE: Bjørn Lind håper Northug satser på lengre distanser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media