Lind ber Northug bli mer ydmyk

Men svensken spår Northug en lysende framtid.

(Dagbladet.no): I fjor var Björn Lind verdens beste langrennssprinter. I Torino-OL tok han to enkle gullmedaljer, men denne sesongen har det vært mest motgang for svensken.

Lind har ikke vunnet et eneste verdenscuprenn, og har tilsynelatende mistet taktomslaget som gjorde ham så godt som uslåelig.

- Det er mange ulike årsaker. Den ene er at jeg hadde problemer med motivasjonen etter fjoråret, og kom sent i gang i treningen. I tillegg har jeg vært mye plaget med sykdom, sier han til Dagbladet.no.

- En av verdens beste

Med Lind ute av form har andre tatt over sprinttronen. En av dem er Petter Nortug - som har virket råsterk de siste ukene. Spurten på ankeretappen i Sapporo er blitt betegnet som den råeste noensinne, og i helga vant han sprintrennet i Lahtis.

Uttrykket «barneskirenn» er nesten blitt Northugs varemerke, og Lind har registrert Northugs seiersgester etter spurttriumfer. Svensken råder ham til å innta en litt mer ydmyk holdning i tiden framover.

- Jeg har fått med meg at han skrek «lett» etter NM i fjor. Northug er selvsagt et stort talent. Jeg kjenner ikke personen, og har ikke noen problemer med ham. Men han tjener nok på å ha en mer ydmyk stil, sier Lind til Dagbladet.no.

- Er Northug verdens beste sprinter for øyeblikket?

JUBLET FOR GULL: Petter Northug betegnet det som et «barneskirenn» da han gikk Norge inn til gull på stafetten i Sapporo-VM. Björn Lind råder trønderen til å være mer ydmyk i framtida. Foto: Arnt E. Folvik
JUBLET FOR GULL: Petter Northug betegnet det som et «barneskirenn» da han gikk Norge inn til gull på stafetten i Sapporo-VM. Björn Lind råder trønderen til å være mer ydmyk i framtida. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Han vant jo i Lahtis, og er virkelig kjapp. Han er en av de beste, svarer Lind.

Spurten i Sapporo-VM, da han parkerte Anders Södergren og Eugeni Dementiev, nevner han ikke. Lind er nemlig ikke like overbevist som mange nordmenn om at Northugs spurt var en av tidenes råeste.

- Den spurten var veldig bra, men den så fryktelig bra ut siden han møtte en av verdens treigeste spurtere. Anders (Södergren er en av verdens beste langrennsløpere på de lange distansene, men spurte kan han ikke, sier Lind.

Tør ikke si hvem som er raskest

Han understreker imidlertid at at han ser et enormt potensiale i Northug.

- Han har en lysende framtid. Northug er en av få som både er veldig god til å spurte, og som i tillegg holder høyt nivå på lengre distanser. De kvalitetene er det ikke mange som har, sier han.

I morgen går langrennseliten sprint i Drammen. Erfaringsmessig ender det gjerne i rene norske dueller om seieren - og Lind har ingen forhåpninger om det skal bli noe annerledes denne gangen.

- I Drammen er det aldri noen andre enn nordmenn som vinner. Jeg skal bare bli ferdig med denne sesongen, og har ingen forventninger.

- Hvem er raskest av deg og Northug når begge er i form?

- Jeg har ingen anelse, ler Lind.

• Din mening: Bør Northug bli mer ydmyk, eller er det best at han er litt tøff i kjeften?

BLE STATIST:</B> Anders Södergren ble fullstendig parkert da Northug satte på turboen. - Den så fryktelig bra ut siden han møtte en av verdens treigeste spurtere, mener Lind.
<B>FORMEN FORSVANT:</B> Björn Lind var verdens beste sprinter i 2006. Men motivasjonen skrantet, og i år har svensken slitt tungt.