Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Linda driver meg videre

KITZBÜHEL (Dagbladet): I går kunne Ole Kristian Furuseth juble seg inn på verdenscup-pallen igjen. Det skal kona Linda ha en stor del av æren for. - Hun har pushet meg videre de gangene jeg har vurdert å slutte, sier slalåmveteranen til Dagbladet. Men målporten i Nagano kan bli den siste han kjører gjennom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som startet den norske alpin-moroa på slutten av 80-tallet, har jublet for topp-plasseringer mange ganger før. Men han har også opplevd mindre muntre perioder - med skader og svake resultater. Da har tilværelsen som alpinpensjonist vært fristende.

- Når det har gått tungt, har jeg vurdert å legge opp og begynne å studere i steden. Men jeg får ikke lov av kona mi, gliser Ole Kristian.

- Hun pusher meg videre, og oppmuntrer meg til å fortsette som skiløper. Jeg har full støtt på hjemmebane, og det er jeg glad for.

I tillegg har Ole Kristian Furuseth en egenskap som passer godt med jobben som toppidrettsmann: Han liker å svette.

- Jeg synes det er så gøy å trene. Det har også hjulpet meg til å fortsette karrieren. For det er vanskelig å tenke seg et liv uten, sier Ole Kristian.

Årsbeste

I Kitzbühel i går var alpinlivet lyst og lett for Ole Kristian Furuseth. Tredjeplass, årsbeste og forsterket posisjon som medaljekandidat i Nagano.

- Dette var langt i overkant av hva jeg hadde ventet. Men jeg bør i alle fall være inne på slalåm-laget nå, sier Ole Kristian nøkternt.

Større ord vil han ikke bruke, for etter en lang alpinkarriere vet han at det svinger i slalåm. På mer enn en måte.

- Men det er alltid moro med en plass på pallen, og resultatet her gir god sjøltillit foran OL. Dessuten trives jeg godt i OL-løypa. Jeg ble nummer tre i der i fjor, påpeker Ole Kristian.

Dårlig start

Det var forrige gang Furuseth sto på pallen i et verdenscuprenn. Siden har resultatene vært variable.

- Jeg var godt fornøyd med fjorårssesongen. Men denne vinteren begynte det veldig tungt - mye dårligere enn forventet. Det var frustrerende. Men etter jul begynte det heldigvis å løsne.

Siden har Furuseths formkruve fortalt én ting: At han fortsatt er blant de beste slalåmkjørerne i verden.

Men det er usikkert hvor lenge han tilhører alpineliten. For 31-åringen tenker ikke særlig mye lenger enn fram til vinterfesten i Nagano.

- OL-slalåmen kan bli det siste jeg gjør som alpinist, sier Ole Kristian Furuseth.
Så spørs det om fru Linda kan overtale ham nok en gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!