Linda fikk en albue i ansiktet

Linda Medalen så ut som et krigsoffer da hun ble støttet ut av Soldier Field tidlig i 1. omgang mot Japan.

Ifølge CNN brakk lagkapteinen nesen under kampen, og ei stund var det fortsatt uklart om hun kunne entre banen på onsdag. Men landslagslegen Agnar Tegnander friskmeldte kapteinen søndag. Medalen kan ha fått en lettere hjernerystelse.

Så bedre ut

Bare en halvtime etter ulykken møtte Medalen pressen. 34-åringen så bedre ut.

- Jeg sier som Lasse Kjus: I'll be back, sa Linda da hun kom ut av Chicago Bears-garderoben, for anledningen omgjort til Norge-garderobe, iført solbriller og en hvit støttebandasje.

- Jeg har veldig vondt, og så ser jeg ut som elefantkvinnen. Jeg var faktisk mest redd for hvordan jeg så ut. Dere vet jeg er så forfengelig, fleipet hun.

Sjukehus

Den norske lagkapteinen fikk en japansk albue i ansiktet da hun gikk opp i en hodeduell etter bare ni minutter. Røntgenbilder tatt på stadion tydet på at det kunne være et lite brudd, og hun reiste videre til CP-undersøkelse på sykehuset.

- Jeg kom på etterskudd i duellen og måtte bøye meg framover. Jeg vet ikke hva som traff meg, jeg trodde det var hodet hennes, sa hun. Hun vinket avvergende mens hun ble hjulpet av banen, som om hun var klar til å fortsette, men lege Agnar Tegnander ga med en gang beskjed om at det måtte byttes.

Bekymret

Medalen, som spilte sin 20. kamp (av 21 mulige) i løpet av VM- turneringene i 1988, 1991, 1995 og 1999, satt i ti minutter på benken med en stor kul lengst oppe på nesebeinet. Det virket åpenbart at hun hadde brukket nesen, men røntgenbildene var ikke entydige.

Medalen trodde ikke ar hun hadde brukket nesen, men en skygge på røntgenbildet bekymret Tegnander.

- Jeg har en stor kul mellom øynene, men jeg håper at det ikke er brudd. Jeg tror jeg blir klar til kvartfinalen, men vi får se, sa hun.

(Dagbladet: på nettet og NTB)