Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Linda fratatt lønna av NFF

Når fotballjentene spiller om OL-gull i morgen, sitter superveteranen Linda Medalen (152 landskamper, 64 mål) hjemme i Norge. 14 dager etter at Linda ble vraket i OL-troppen, mistet hun stipendiet sitt på 3500 kroner måneden fra Norges Fotballforbund (NFF). - Det var som å få en kniv i ryggen, sier Linda (35) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 1. september har hun ikke hatt noe stipend fra NFF.

- Etter at jeg mistet det, har jeg måttet jobbe overtid for å overleve, sier Linda Medalen.

Sju medaljer

27. juni vred hun kneet og fikk revet av et leddbånd på trening. Det var den første alvorlige skaden hennes siden landslagsdebuten i 1987. Siden har Linda tatt syv medaljer på ni sluttspill: Gull i prøve-VM 1988, EM 1993 og VM 1995, sølv i EM 1989, EM og VM 1991 og bronse i OL 1996. I tillegg har hun spilt på verdenslaget.

Uenig med NFF

- Bare ei uke etter at jeg ble skadd, fikk jeg beskjed om at fotballforbundet trakk stipendiet mitt. I motsetning til NFF, synes jeg en spiller skal få beholde stipendiet også når han eller hun trener seg ned, sier Linda Medalen.

- Rart og frustrerende

Til daglig er Linda på jobb ved Asker og Bærum politikammer i Sandvika.

- Det er både rart og frustrerende å være hjemme mens jentene spiller OL-fotball. Både Ann Kristin Aarønes (111 landskamper, 60 mål) og jeg burde vært i OL-troppen. Jeg sier ikke at jeg skulle spilt, men burde vært én av 18 spillere i egenskap av min kynisme og konkurranseånd, sier Linda Medalen.

Landslagstreneren avgjør


Framtida som fotballspiller legger hun i hendene på den påtroppende landslagstreneren Åge Steen.

- Trenger han meg, vil det være motiverende til å fortsette. Hører jeg ikke noe fra ham, er min fotballkarriere over. Både på klubblaget Asker og landslaget, sier Linda Medalen til Dagbladet.

SKUFFET: -Da fotballforbundet tok fra meg stipendiet, var det som å få en kniv i ryggen, sier landslagsveteran Linda Medalen. Her på jobb ved Asker og Bærum Politikammer i Sandvika.