Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Linda Grubben vant jaktstarten

Klatret til topps fra sjetteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Grubben vant kvinnenes jaktstart i skiskyting i dag. Hun var 23,3 sekunder foran svenske Anna Carin Olofsson.

Hun gikk ut som nummer seks, men var oppe i ledelse etter annen skyting. Hun traff med 19 av 20 skudd, og bare bommen på tredje skyting skapte litt spenning.

- Dette var utrolig godt. Det ble tett mot slutten, og det gjør det ekstra moro. På standplass skulle jeg bare gjøre det jeg har trent på, og det fungerte svært bra, sa Grubben til NTB etter å ha sikret sin sjette verdenscupseier.

De norske skiskytterjentene var spådd en tung sesong, men har innledet den over all forventning. Allerede i det tredje rennet klinte Grubben til med seier, og hun seiler opp som en arvtaker til Liv Grete Skjelbreid Poiree.

Olofsson gikk inn til annenplass etter å ha bommet en gang, mens sprintvinner Magdalena Gwizdon knep tredjeplassen etter spurtduell med Kati Wilhelm.

Tora Berger ble nummer åtte og Gunn Margit Andreassen nummer 16.

(NTB)

STERK SKYTING: Linda Grubben traff 19 av 20 skudd, blant annet en super siste serie. Bildet er fra fredagens renn. Foto: Reuters/Scanpix
STERK SKYTING: Linda Grubben traff 19 av 20 skudd, blant annet en super siste serie. Bildet er fra fredagens renn. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!