Linda klar for nye påfunn

CHICAGO (Dagbladet): - Det er de store øyeblikkene som gjør det verd å spille fotball. Den dagen jeg ikke har det gøy, gidder jeg ikke mer. Blir vi verdensmestere, kan det godt hende at jeg kaster meg rett i fanget til en politimann inne på stadion, sier landslagskaptein Linda Medalen (34) til Dagbladet.

I prøve-VM i Kina 1988 var hun med på verdenslanseringen av Bølgen. Etter VM-gullet i Sverige syv år seinere krabbet hun rundt på banen sammen med de andre norske Gresshoppene. Etter scoringen mot Canada natt til torsdag, vrengte hun drakta over hodet og viste fram sports-BHäen for millioner av TV-seere.

- Når det skjer noe gøy, må jeg få lov til å ta litt av. Jeg er ei spontan jente, og alltid klar for nye påfunn. På kampene er det ikke bestandig jeg bruker BH. Foreløpig har jeg valgt å ha den på fordi jeg er i USA, sier Linda Medalen.

Mens det er lov å sole seg toppløs i Europa, må fotballjentene ha tøyet på så lenge de er i USA.

- Det kunne vært kjempegøy å avsluttet VM som matchvinner med trøya over hodet uten BH. Etterpå kunne jeg kastet meg opp i fanget til noen av politifolkene på stadion, sier Linda Medalen.

Før hun prøvehopper opp i fanget til de to politioffiserene Glen Adair og Javier Martinez fra Illinois State Police utafor spillerhotellet i Chicago.