Lindegaard kan bli United-klar i dag

Aalesund-ledelsen i Manchester for forhandlinger.

KAN BLI UNITED-KLAR I DAG: Aalesund-ledelsen er i Manchester for å forhandle fram en overgang for Anders Lindegaard til Manchester United. En avklaring er ventet i løpet av dagen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KAN BLI UNITED-KLAR I DAG: Aalesund-ledelsen er i Manchester for å forhandle fram en overgang for Anders Lindegaard til Manchester United. En avklaring er ventet i løpet av dagen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Manchester United har ved gjentatte anledinger sett Anders Lindegaard (26) i aksjon for Aalesund denne sesongen.

Nå er den langvarige interessen i ferd med å formalisere seg.

Klubbledelsen i AaFK er torsdag ettermiddag i Manchester for å forhandle fram en overgang for den danske landslagskeeperen. Ifølge The Guardian, vil «tangotrøyene» få 3,5 millioner pund (cirka 33 millioner kroner) for dansken.

- Vi er i Manchester, bekrefter klubbens styreleder, Bjarne Haagensen, overfor TV 2 Sporten, og opplyser samtidig at det er et salg av Lindegaard som står på dagsorden.

- Det er det vi holder på med. Men jeg kan ikke si noe mer nå, svarer han.

Pressemelding Haagensen varsler at det vil bli sendt ut en pressemelding i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Hovedpersonen selv er på vei hjem til Ålesund etter landslagsoppdrag med Danmark. 26-åringen spilte hele kampen og holdt buret reint i gårsdagens 0-0 kamp mot Tsjekkia i Århus.

26-åringens agent Michael Stensgård ønsker ikke å kommentere United-forhandlingene.

- De Gea førstevalg Manchester Uniteds førstekeeper Edwin van der Sar rundet tidligere i høst  40, og nærmer seg slutten på fotballkarrieren, men det er tvilsomt om Lindegaard er tiltenkt jobben som den engelske storklubbens framtidige nummer én dersom nederlenderen legger opp etter sesongen.

Polske Tomasz Kuszczak får trolig ikke forlenget oppholdet på Old Trafford i sommer, og AaFK-sisteskansen er i så måte påtenkt som ny annenkeeper.

Sir Alex Fergusons førstevalg skal være Atlético Madrids supertalent David De Gea. Forhandlingene skal, ifølge den seriøse avisa The Times (abonnementstjeneste), være nær ved å sluttføres for en overgang verdt rundt 15 millioner pund (cirka 143 millioner kroner).

Det vil i så fall gjøre 20-åringen til tidenes dyreste keeperhandel i Premier League. Craig Gordon holder rekorden på ni millioner pund da han ble solgt fra Hearts til Sunderland i 2007.

ANGIVELIG FØRSTEVALG: Mens Anders Lindegaard høyst sannsynlig blir ny keeper i Manchester Untied, mener den seriøse avisa The Times å vite at en overgang for supertalentet David De Gea heller ikke er langt unna.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
ANGIVELIG FØRSTEVALG: Mens Anders Lindegaard høyst sannsynlig blir ny keeper i Manchester Untied, mener den seriøse avisa The Times å vite at en overgang for supertalentet David De Gea heller ikke er langt unna.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET Vis mer