MINDREVERDIGHETSKOMPLEKS: Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard forsvarer norsk fotball og anklager sine danske landsmenn for arroganse. Her fra Danmarks trening på Helsingør søndag.
Foto: Steinar Bjerkmann / Scanpix
MINDREVERDIGHETSKOMPLEKS: Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard forsvarer norsk fotball og anklager sine danske landsmenn for arroganse. Her fra Danmarks trening på Helsingør søndag. Foto: Steinar Bjerkmann / ScanpixVis mer

Lindegaard mener danskene er arrogante

- Lider av et mindreverdighetskompleks overfor Norge, sier han.

Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard forsvarer norsk fotball og anklager sine danske landsmenn for arroganse.

Til avisen B.T. sier Manchester United-spilleren at danskene ikke har noen grunn til å se ned på norsk fotball.

- Norsk fotball er mye bedre enn vi gjør den til i Danmark. På det området er vi dansker meget arrogante, og jeg tror det skyldes et dansk mindreverdighetskompleks. Vi har behov for å se ned på Norge og på den måten gjøre oss selv bedre enn vi er, sier han.

- Det er mer action i norsk fotball, og det skjer masse fra felt til felt. Slik er det veldig inspirert av britisk fotball.

Han påpeker også at den direkte spillestilen er effektiv.

- Norge har valgt å spille fotball ut fra en effektiv og direkte kontringsstil, og det gjør de virkelig godt. Hva er galt i det hvis man tror man kan vinne fotballkamper med det? Det er en stil som gir resultater, og det er det fotball handler om.

Lindegaard er reservekeeper i det danske laget som møter Norge i Parken tirsdag.

(NTB)