NEDTUR: Da Nicklas Bendtner satte inn 2-0 før pause ble det tydelig at det ikke skulle bli noe norsk mirakel i Parken. Tidligere AaFK-målvakt Anders Lindegaard forsvarte norsk fotball tidligere denne uka - det gjorde han ikke i kveld.
Foto:Erik Berglund
NEDTUR: Da Nicklas Bendtner satte inn 2-0 før pause ble det tydelig at det ikke skulle bli noe norsk mirakel i Parken. Tidligere AaFK-målvakt Anders Lindegaard forsvarte norsk fotball tidligere denne uka - det gjorde han ikke i kveld. Foto:Erik BerglundVis mer

Lindegaard mener Norge var sjokkerende dårlige

Forsvarte norsk fotball - nå syns han danskene bør være superarrogante.

KØBENHAVN (Dagbladet): Danmark - Norge 2-0.

Anders Lindegaard forsvarte Norge i møtet med dansk presse denne uka, og uttalte blant annet at arrogante dansker ikke har noen grunn til å se ned på norsk fotball.

Etter den svake prestasjonen bortelaget leverte i Parken i dag, har pipa fått en litt annen lyd.

- Vet du hva, jeg syns vi har all god grunn til å være superarrogante etter denne kvelden her, for jeg syns ærlig talt at Norge presterte ufattelig dårlig, sier Lindegaard til Dagbladet.

- For meg som kjenner norsk fotball var det et overraskende lavt nivå man viste mot Danmark. Det var dårlig reklame for norsk fotball, og dårlig reklame for det norske landslaget, sier Manchester United-målvakten.

Sjokkerende
Lindegaard fikk selv ikke plass i den danske kamptroppen, og hadde dermed god utsikt til oppgjøret fra tribunen.

Det var mye av det han så som overrasket ham negativt. Spesielt trist syntes han det var å se det norske angrepsspillet.

- Norge klarte ikke å produsere en eneste sjanse selv. De har kanskje en eneste sjanse i første omgang, ved Moa, men den er det Danmark som lager selv ved å kløne det litt til. Utover det tror jeg de nærmest ikke har et skudd på mål, sier Lindegaard.

SJOKKERT: Anders Lindegaard mener det var ufattelig dårlig av Norge å ikke skape mer enn en sjanse mot Danmark. 
Foto: Steinar Bjerkmann / Scanpix
SJOKKERT: Anders Lindegaard mener det var ufattelig dårlig av Norge å ikke skape mer enn en sjanse mot Danmark. Foto: Steinar Bjerkmann / Scanpix Vis mer

- Når man ikke klarer å produsere en sjanse mot et lag som ligger 14 plasser eller hva det noe er under deg på en eller annen FIFA-ranking - det er sjokkerende, rett og slett, sier han til Dagbladet.

Hjem til Fergie
Målvakten skulle selvsagt gjerne vært med på å knuse Norge selv, men ble noe overraskende ikke tatt ut til benken engang av Morten Olsen.

Den avgjørelsen antyder han at han er mindre fornøyd med.

- Det skal du spørre landslagssjefen om, ikke meg. Jeg var syk lørdag, men jeg har vært helt frisk siden i går, sier den tidligere AaFK-keeperen til Dagbladet.

- Jeg en klar mening om det, men den er ugjennomtenkt, så den holder jeg for meg selv. Jeg er så klart skuffet. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til Ferguson og United, for der er jeg i hvert fall reservemålvakt, sier Lindegaard med et smil.