- Lindegaard til United om to-tre uker

Ferguson bekrefter.

SNART KLAR FOR UNITED: Sir Alex Ferguson bekrefter at Anders Lindegaard nærmer seg en overgang til Manchester United.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SNART KLAR FOR UNITED: Sir Alex Ferguson bekrefter at Anders Lindegaard nærmer seg en overgang til Manchester United.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Etter å ha fulgt Aalesund-keeper Anders Lindegaard tett gjennom tippeligasesongen, formaliserte Manchester United interessen i den danske 26-åringen forrige uke da klubbledelsen i AaFK var i England for forhandlinger.

Sunnmørsklubben var såpass sikre på en overgang at de allerede hadde skrevet ferdig en avskjedssak, som ved en feiltagelse ble publisert på nettsiden deres.

United-sjef sir Alex Ferguson bekreftet på pressekonferansen i forkant av Champions League-møtet med Rangers at et kjøp er på trappene, og at handelen trolig blir sluttført i god tid før jul.

-Avtalen er ennå ikke sluttført, men vi har ikke støtt på noen hindringer heller. Det vil trolig skje i løpet av to-tre uker, så annonseringen kom i tidligste laget, sier skotten, ifølge nyhetsbyrået PA.

Lindegaard har blomstret under Kjetil Rekdals ledelse, og har gått fra en trist tilværelse som benkesliter i danske OB til dansk landslagsmann og viden anerkjennelse som den beste sisteskansen i Tippeligaen.

Hvilken rolle han er tiltenkt når han nå etter all sannsynlighet følger i landsmannen Peter Schmeichels fotspor, er uvisst, men klubbens førstekeeper Edwin van der Sar legger trolig opp etter sesongen, og andrevalget Tomasz Kuszczak kan også være på vei bort.

Schmeichel uttrykte skepsis til Uniteds interesse i Lindegaard, og spørsmålsstilte om han hadde tyngden og erfaringen som skal til for å lykkes i en av verdens største klubber, men modererte seg etterhvert noe.

- Hvis Anders Lindegaard skriver under for Manchester United, så vet jeg av erfaring at han kan vente seg et stort eventyr, som han allerede nå kan begynne å glede seg til. Han kommer til den største klubben i verden og de fleste spillere drømmer om å få en sånn mulighet, sa Schmeichel.