I GOD FORM: Anders Lindegaards gode spill for Manchester United gjør ham til en svært aktuell kandidat til førstekeeperjobben på Danmarks landslag.Foto: SCANPIX/AP/Vadim Ghirda
I GOD FORM: Anders Lindegaards gode spill for Manchester United gjør ham til en svært aktuell kandidat til førstekeeperjobben på Danmarks landslag.Foto: SCANPIX/AP/Vadim GhirdaVis mer

Lindegaards storspill presser Sørensen

- Alt handler om form, sier landslagssjef Morten Olsen.

Anders Lindegaards gode spill for Manchester United den siste tiden presser Thomas Sørensens status som førstevalg på det danske landslaget.

Det innrømmer Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

- Det sier seg selv at en målvakt som står i en klubb som har penger til å hente de beste spillerne i verden har garanti om et høyt nivå. Men alt avhenger av prestasjonene på banen.

- Det er ikke nok å være i en bestemt klubb som kanskje er bedre enn andre klubber, sier Olsen til Ekstra Bladet.

Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard (27) har holdt nullen i sine seks siste kamper for Manchester United. Fem av kampene har vært i serien, mens én kamp har vært i mesterligaen.

Stoke-målvakt Thomas Sørensen (35) har vært førstekeeper for de røde og hvite i over ti år. I høst kriget han seg også tilbake til fast plass i Stoke etter en tid på innbytterbenken.

Men heller ikke lang og tro tjeneste blir avgjørende i Morten Olsens keepervalg.

- Det avgjørende er om man som landslagstrener synes en keeper står bedre enn en annen og kanskje passer bedre inn på laget. Alt handler om formen på det tidspunktet det skal spilles kamper, sier Danmark-sjefen.

- Det handler om konkurranse og ikke hvem man er eller hvor lenge man har stått. Man skal holde formen og holde nivået.

(NTB)