Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lindsey Vonn i krangel etter svenskemøte: - Jeg er norsk

Møtte Stenmark.

- NORSK! En av Lindsey Vonns følgere på Instagram mente den amerikanske jenta burde snakke om sine irske røtter, men 31-åringen sier at familien hennes opprinnelig kommer fra Norge. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
- NORSK! En av Lindsey Vonns følgere på Instagram mente den amerikanske jenta burde snakke om sine irske røtter, men 31-åringen sier at familien hennes opprinnelig kommer fra Norge. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nina Løseth kjørte inn til en sterk 4. plass i paralellslalåmrennet i Stockholm i går. Vinneren ble noe overraskende sveitsiske Wendy Holdener.

En annen som rasket med seg en topp-ti-plassering var tidenes beste kvinnelige alpinist Lindsey Vonn (31).

Den amerikanske superstjerna havnet på 9. plass, men etterpå smilte hun sitt bredeste smil likevel: Hun fikk nemlig møte tidenes mestvinnende alpinist i verdenscupen, den svenske legenden Ingemar Stenmark.

- En enorm ære Etterpå la hun ut et bilde av seg selv og Stenmark på Instagram, med teksten: «Wow, dette er så kult. Mannen, myten, legenden. Ingemar Stenmark! Det var en enorm ære å treffe ham i Stockholm i kveld», skrev Vonn.

I helga passerte Vonn nettopp Stenmark i antall cupseirer (20) da hun sikret seg seieren i denne sesongens utforcup.

De to superstjernene hadde aldri truffet hverandre før i går, men etter rennet i Stockholm slo de av en prat i pressesonen før Vonn altså sikret seg en selfie.

Bildet fikk en rekke kommentarer av Vonns følgere på Instagram, og en av dem innledet en temmelig merkelig krangel om Vonn opprinnelig kommer fra.

Opprørt En følger med kallenavnet «Supastoke» var ifølge Expressen opprørt etter å ha sett bildet av Vonn og Stenmark.

«Jeg så videoen som NBC Sports laget med dere to. Hvorfor sa du ingenting om din irske arv?», spurte følgeren.

«Du er irsk, Lindsey! Det er faktisk greit å erkjenne det», la han til.

Den amerikanske superstjernas svar får helt sikkert brunostfolket her i nord til å smile litt skjevt. Vonn svarte nemlig:

«Jeg er ikke irsk. Jeg er norsk».

- Kan min familiehistorie «Supastoke» ville imidlertid ikke gi seg, og da han påpekte at Vonns mor het Kildow før hun giftet seg, fikk han nok en «norsk» knyttneve i fjeset fra Vonn:

«Jeg beklager, men jeg kan min familiehistorie og jeg er norsk».

Så da vet vi det.

Og med tanke på hvor ofte de norske langrennsløperne, alpinistene og hopperne har vunnet i vinter er det kanskje like greit at Lindsey Vonn har amerikansk pass.

IKKE HELT PÅ TOPP: Vi er vant til å se Lindsey Vonn på toppen av pallen, men i går ble den amerikanske jenta bare nummer ni i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Scanpix
IKKE HELT PÅ TOPP: Vi er vant til å se Lindsey Vonn på toppen av pallen, men i går ble den amerikanske jenta bare nummer ni i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Scanpix Vis mer