VM i alpint:

Lindsey Vonn kjørte ut. Da grep Nicole sjansen

Nicole Schmidhofer overrasket alle da favorittene sviktet. Mowinckel tok karrierebeste.

Østerriske Nicole Schmidhofer var meget fornøyd med egen prestasjon i tirsdagens Super-G. Foto: AFP/Dimitar Dilkoff.
Østerriske Nicole Schmidhofer var meget fornøyd med egen prestasjon i tirsdagens Super-G. Foto: AFP/Dimitar Dilkoff.Vis mer

ST. MORITZ/OSLO (Dagbladet): Østerriske Nicole Schmidhofer vant i dagens VM-åpning i St. Moritz i Super-G, med tiden 1.21.34. Amerikanske Lindsey Vonn ble diskvalifisert. Tina Weirather fra Liechtenstein tok andreplassen 0,33 sekunder bak Schmidhofer. Hjemmefavoritt Lara Gut havnet på tredjeplass.

Ragnhild Mowinckel ledet etter de to første mellomtidene, men kjørte i mål 0,69 sekunder bak Schmidhofer. Det ga hun en sjetteplass. Det er hennes beste plassering i VM i Super-G noensinne.

– Jeg er veldig fornøyd med dette. For meg var dette nesten som en seier. Jeg har strevd med å få fram selvfølgelsen. Men i dag måtte jeg prøve. Følelsen er nesten bedre enn resultatet, sa Mowinckel til NRK da halve rennet var unnagjort.

Kristina Riis-Johannessen ble Norges nest beste på 21. plass, 2,27 sekunder bak Schmidhofer. Marie Therese Tviberg kjørte inn 2,72 sekunder bak, mens Kristin Lysdahl havnet 2,96 sekunder bak.

Gode forhold

I sol og noen skyer blant høye fjell i St. Moritz, lå alt til rette for en superdag for verdens beste alpinister. Det har vært snøvær og litt dårlige forhold i dagene før VM-starten, men på åpningsdagen var forholdene tilnærmet perfekte.

Dette er første gang siden 2003 at VM kommer til byen i de sveitsiske Alper.

Herrene kjører i morgen

Før start var hjemmehåpet Lara Gut, Lindsey Vonn (USA) og Ilka Stuhec (Slovenia) favoritter hos bookmakerne i dagens VM-renn.

I morgen klokka 12 skal herrene kjøre Super-G.

PS: Marie Therese Tviberg, Ragnhild Mowinckel, Kristin Lysdahl og Kristina Riis-Johannessen er det norske kvinnelaget i utfor. Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud og Bjørnar Neteland utgjør det norske laget. Aksel Lund Svindal er ikke med til VM som følge av en operasjon i høyre kne.