Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Lindsey Vonn klarte ikke holde på hemmeligheten lenger: - Jeg sliter fortsatt

Deler personlig video - og avslører at skaden var verre enn antatt.

PERSONLIG VIDEO: Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn har laget en video der hun viser sin personlige reise med rehabilitering og utfordringer etter et stygt fall den 10. november 2016. Video: @LindseyVonnUSA / Facebook Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Alpinstjernen Lindsey Vonn (32) gjør comeback i helgen etter at hun brakk armen stygt på trening i november.

I et personlig Facebook-innlegg forteller Vonn om nye detaljer rundt skaden og skriver at det var hennes hardeste opptrening noensinne. Og den skadeplagede alpinisten vet hva hun snakker om etter flere tøffe kneoperasjoner.

- Jeg var åpen om bruddet i armen, men jeg ville ikke snakke om at jeg fikk skader på nervene. Jeg tenkte lenge på om jeg skulle dele denne informasjonen. Nå ville jeg fortelle det for å gi håp til alle med lignende skader, skriver Vonn.

Alpinisten har delt en fireminutters video som viser opptreningen. I starten klart hun ikke å bevege en eneste finger, før hun steg for steg trente opp armen med lette vekter. Nå - to måneder seinere - er hun tilbake. Men ikke hundre prosent.

- Jeg sliter fortsatt. Blant annet med å sette på meg skistøvlene eller å fikse håret. Men jeg er komfortabel i de fleste situasjoner, sier Vonn.

Den amerikanske alpinstjernen bekreftet onsdag at hun gjør comeback i helgens verdenscuprenn i Altenmarkt-Zauchensee.

32-åringen brakk armen da hun falt under trening i Copper Mountain i Colorado i november. Vonn måtte opereres etter armbruddet, men hun er blitt frisk raskere enn ventet. Nå gleder hun seg til å gjenoppta karrieren som har gitt 76 verdenscupseirer. Hun mangler bare 10 stykker på å tangere Ingemar Stenmarks rekord.

- Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er for at jeg skal konkurrere igjen i helgen. Det har vært tre tøffe måneder med over 300 timer rehabiliteringsarbeid, men følelsen av å kunne kjøre fort igjen og være klar for konkurranse gjør at arbeidet har betalt seg, sier hun til Eurosport, gjengitt av USA Today.

Alpin-VM arrangeres i St. Moritz fra 6. til 19. februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media