Alpint:

Lindsey Vonn lå skadd og ventet på melding fra eksen: - Overrasket over at jeg ikke hørte noe

Snakker om ensomhet og mangel på selvtillit.

SNART COMEBACK: Lindsey Vonn er kanskje verdens mest kjente kvinnelige alpinist. Nå jakter hun comeback etter skade, men snakker ut om ensomhet i et nytt intervju. Foto: AP Photo/Pier Marco Tacca
SNART COMEBACK: Lindsey Vonn er kanskje verdens mest kjente kvinnelige alpinist. Nå jakter hun comeback etter skade, men snakker ut om ensomhet i et nytt intervju. Foto: AP Photo/Pier Marco TaccaVis mer

(Dagbladet): Alpintstjernen Lindsey Vonn (32) fra USA falt stygt og brakk armen i november. Nå håper hun å være tilbake i verdenscupen om ei uke - i Altenmarkt-Zauchensee der utfor og kombinasjon står på programmet.

I et nytt intervju med 60 Minutes forteller Vonn at hun tar antidepressiva og er ensom.

- Noen ganger er det virkelig tøft. Jeg vil ikke gå ut av senga. Jeg mangler selvtillit. Skikjøring er det som gjør meg glad og når jeg ikke får stå på ski, så sliter jeg med å være fornøyd, sier Vonn i intervjuet, gjengitt av NBC Sport.

Tyst fra eksen

Vonn forteller videre:

- Jeg er ensom. Virkelig ensom. Det er tøft for meg når jeg ikke får stå på ski, sier Vonn.

Vonn har tidligere vært kjæreste med golfstjernen Tiger Woods, men paret gjorde det slutt i mai 2015 etter tre år sammen.

Alpintstjernen stusser over at hun ikke hørte noe fra eksen etter at hun falt og brakk armen i november.

- Jeg ble litt overrasket (over at jeg ikke hørte noe fra Woods). Han fokuserer nok på å komme tilbake i form på golfbanen, sier Vonn.

Vil bli historisk

Alpin-VM arrangeres i St. Moritz i Sveits fra 6. til 19. februar. Vonn håper å være tilbake i toppen. Hun står med 76 seiere i verdenscupen. Bare Ingmar Stenmark har flere med sine historiske 86.

- Jeg kan lure meg selv og si at det ikke betyr alt for meg, men det gjør det virkelig. Hvis jeg kan slå den rekorden, så vil det være historisk. Det er noe jeg ønsker. Jeg vil at folk skal huske det jeg oppnår, ikke at jeg var skadd hele tida, men at jeg vant hele tida, sier Vonn.

32-åringen forteller også at hun planlegger å kjøre tre sesonger til. At hun vil delta i OL i 2018 - og avslutte med en sesong i herrenes alpintsirkus.

Vonn mener det er mange menn som ikke liker tanken på at hun skal konkurrere med dem.

EKSKJÆRESTER: Tiger Woods og Lindsey Vonn. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
EKSKJÆRESTER: Tiger Woods og Lindsey Vonn. Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer

- Jeg mener, jeg slår jo halvparten av dem på trening, men mennene ønsker ikke å bli ydmyket. Jeg kommer jo ikke til å slå alle, det kan jeg love deg, men jeg ønsker en sjanse til å se hva jeg kan få til, sier Vonn.

Ikke 100 prosent

Det er ikke gått mer enn to måneder siden hun måtte gjennom en operasjon på grunn av et armbrudd- Hun var tilbake på ski for fullt i forrige uke i Colorado, og allerede til helgen reiser hun til Europa.

- Hun har kjørt på ski, og nå skal hun sammen med treneren sin, Chris Knight, se på mulighetene framover. Det gjelder å være litt fornuftig også, men målet for henne nå er å kjøre i Altenmarkt, sier direktøren for USAs landslag, Patrick Rimi, ifølge NTB.

Det er ikke 100 prosent bekreftet at Vonn kommer til å kjøre i Østerrike, men med tanke på VM i St. Moritz i februar er det viktig at den amerikanske gullgrossisten kommer tilbake i løypa så fort som mulig.

- Det er vanskelig å si hva som skjer. Kanskje trenger hun mer trening, men det kan like gjerne skje at hun føler seg klar. Vi vil i alle fall gjerne ha henne tilbake så fort som mulig. Alt avhenger av hvordan hun føler seg de neste to-tre dagene, sier Rimi videre.

Lindsey Vonn, som har vunnet den totale verdenscupen fire ganger, brakk armen under trening i Colorado i november, men hun har ikke konkurrert siden hun skadet sitt venstre kne i et renn i Andorra i februar i fjor. Det var kneskaden som gjorde at hun valgte å stå over sesongåpningen i Sölden.

PS: I dag er det verdenscup for menn i Zagreb, Kroatia: Slalåm (4 av 10) Klokka 14.45/18.00.