Lindsey Vonn måtte avlegge tisseprøve på prisutdeling

Tid og sted ingen unnskyldning for alpinstjernen.

 MÅTTE TISSE:  Selv om man er hjemme eller på en prisutdeling, så kan anti-dopingagenter kreve at idrettsstjerner avlegger tisseprøver. Det fikk alpinisten Lindsey Vonn erfare under CFDA Fashion Awards på mandagn. Foto: Brad Barket / Invision / AP / NTB Scanpix
MÅTTE TISSE: Selv om man er hjemme eller på en prisutdeling, så kan anti-dopingagenter kreve at idrettsstjerner avlegger tisseprøver. Det fikk alpinisten Lindsey Vonn erfare under CFDA Fashion Awards på mandagn. Foto: Brad Barket / Invision / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lindsey Vonn står ofte på invitasjonslisten til store show og prisutdelinger, i form av sin stjernestatus som verdens beste kvinnelige alpinist og kjæresten til Tiger Woods.

På mandag fikk hun derimot en annerledes opplevelse, da anti-dopingagenter dukket opp for å avkreve en urinprøve av 28-åringen under en prisutdeling.

Alpinstjernen ankom CFDA Fashion Awards fasjonabelt antrukket i en kjole fra designeren Cynthia Rowley, som også fulgte Vonn opp den røde løperen.

Må melde fra Idrettsstjerner må selv melde ifra til Det amerikanske dopingbyrået (USADA) om hvor de befinner seg til enhver tid. Men det spørs om alpinisten hadde regnet med besøk midt under en prisutdeling, og i full offentlighet.

Ifølge New York Post måtte designeren Cynthia Rowley geleide antidopingagentene til dametoalettet, hvor Vonn deretter møtte opp.

Den amerikanske avisen skriver at flere av gjestene reagerte på tid og sted for USADAs dopingprøve.

- Lindsey møtte agentene fra USADA på toalettet. Cynthia sto vakt utenfor, og ingen fikk lov å entre rommet. De var inne her i rundt fem minutter, opplyser en gjest til NY Post.

- Her møter Lindsey opp i en håndlaget gallakjole og føler seg som Askepott, og så må hun gå å ta en dopingprøve, reagerer en annen kilde.

Tok det profesjonelt Alpinisten selv tok episoden det hele som en profesjonell.

- Hun skjønner at dette er en del av jobben hennes, sier Vonns talsperson, Lewis Kay, til CBS News.

 STJERNEPAR:  I mars ble offentliggjorde Tiger Woods og Lindsey Vonn at de var kjærester. Foto: REUTERS / Tiger Woods / Lindsey Vonn/ NTB Scanpix
STJERNEPAR: I mars ble offentliggjorde Tiger Woods og Lindsey Vonn at de var kjærester. Foto: REUTERS / Tiger Woods / Lindsey Vonn/ NTB Scanpix Vis mer

Det var nok ikke uten grunn at Lindsey Vonn ankom prisutdelingen i en fotsid kjole. I vinter falt hun stygt under åpningsrennet av VM, og postet selv bilder av hvordan kneene så ut etter operasjonen.

Kort tid etter ulykken ble det kjent at 28-åringen hadde funnet lykken med golfstjernen Tiger Woods, og i vår har alpinisten brukt mye av sin tid på å følge med på kjæresten i en rekke turneringer, deriblant under US Masters og Players Championship.

I dag ble det kjent at Woods igjen er verdens best betalete idrettsutøver, etter å ha blitt slått av bokseren Floyd Mayweather på fjorårets liste, som utarbeides av Forbes.

Annie Skinner, talsperson hos USADA, forteller at det var Lindsey Vonn selv som opplyste at hun skulle være tilstede ved prisutdelingen.

- Vi setter pris på hennes profesjonalitet og for å være imøtekommende i vårt arbeid, selv om det ikke alltid er veldig passende. Urinprøven hennes ble samlet inn i henhold til de regler som foreligger, og vil bli behandlet ved et WADA-godkjent labratorium, opplyser Skinner.

 DESIGNEREN:  Alpinstjernen ankom CFDA-utdelingen sammen med kjoledesigneren Cynthia Rowley. Foto: Andrew H. Walker / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
DESIGNEREN: Alpinstjernen ankom CFDA-utdelingen sammen med kjoledesigneren Cynthia Rowley. Foto: Andrew H. Walker / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer