FRAKTET BORT: VM er i fare etter at Lindsey Vonn fikk en skikkelig smell i det høyre kneet. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB scanpix
FRAKTET BORT: VM er i fare etter at Lindsey Vonn fikk en skikkelig smell i det høyre kneet. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB scanpixVis mer

Lindsey Vonn med dramatisk fall

Ble fraktet ut av løypa i helikopter.

SCHLADMING (Dagbladet): Lindsey Vonn er en av VM-favoritten i årets mesterskap, men nå kan resten av VM være i fare etter at superstjerna gikk i bakken på kvinnenes Super-G i ettermiddag.

Amerikaneren ble liggende i løypa etter det stygge fallet, før hun ble fraktet ut av løypa i helikopter.

- Au. Au. Au, kunne du høre skistjerna rope ut før hun ble liggende.

- Det der var ikke noe godt å høre på. De lydene jeg hører på øret fra Lindsey Vonn skjærer i ørene, får håpe det går bra, sa kommentator Andreas Toft via NRK da han fikk høre ropene.

FALLET: Lindsey Vonn går på trynet i bakken. Foto: NRK
FALLET: Lindsey Vonn går på trynet i bakken. Foto: NRK Vis mer

Dagbladets reporter på stedet melder at det ikke dreier seg om noe benbrudd for alpintesset, men at hun har røket korsbåndet.

- Det så veldig stygt ut. Det er for mykt der hun lander og hun har veldig mye trykk på skien, slik at hun blir sittende fast. Det ser ut som kneet har fått seg en skade, sier Kjetil André Aamodt via NRK.

Dårlig sikt Fallet skjedde like etter andre mellompassering, hvor amerikaneren var 12 hundredeler bak lederen.

Tåke og dårlig sikt gjorde at rennet måtte utsettes flere ganger før rennet ble satt i gang kl 14.30. Tidligere i dag måtte også en funksjonær fraktes ut av løypa med helikopter etter et fall.

Mye løssnø gjorde det vanskelig for utøverne, og flere var involvert i fall i løpet av dagen.

DEN STORE STJERNA: Lindsey Vonn er den store stjerna i alpint-sirkuset. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB scanpix
DEN STORE STJERNA: Lindsey Vonn er den store stjerna i alpint-sirkuset. Foto: EPA/HANS KLAUS TECHT/NTB scanpix Vis mer

Fallet føyer seg inn i rekken av en rekke tøffe episoder for Lindsey Vonn denne vinteren etter depresjon, krangel og mystisk sykdom.

Lotte Smiseth Sejersted kom på en 13. plass i rennet som ble stoppet etter at 36 utøvere hadde vært gjennom løypa. 23 utøvere fikk aldri startet rennet.