Line Andersen saksøker NRK

NRKs sportsanker Line Andersen (47) har gått til sak mot sin egen arbeidsgiver.

SAKSØKER: Line Andersen går til sak mot NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB
SAKSØKER: Line Andersen går til sak mot NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Journalisten onsdag.

Hun saksøker NRK, blant annet fordi arbeidsoppgavene hennes har blitt endret, skriver bransjenettstedet.

- Det er ingenting i hele verden jeg skulle ønske mer enn at dette ikke var nødvendig, men det har det vist seg å bli. Jeg har hele tiden snakket med noen av de flinkeste folka på området, og vi har forsøkt å gjøre alt vi kan for at dette ikke skulle skje. Men til slutt fantes det ingen annen vei ut, sier Andersen til Journalisten.

TV-profilen mener at NRKs handlinger utgjør en ugyldig endringsoppsigelse, og krever dermed erstatning fra statskanalen.

Andersen har ledet sportssendinger på NRK i en årrekke, men har ikke vært å se på skjermen siden høsten 2019, ifølge Journalisten. I desember samme år ble byttet ut som programleder for kanalens sjakksendinger i romjula.

- Jeg er lei meg og sliten, og håper vi kan komme til en anstendig løsning, sier hun videre.

Likevel håper hun å ikke forsvinne fra arbeidsplassen.

- NRK er et ekstremt flott og viktig mediehus, som jeg fra bunnen av mitt hjerte håper jeg kan fortsette å jobbe for, sier Andersen til Medier 24.

Hun representeres i saken av advokat Tron Dalheim.

- Saken gjelder beslutninger truffet av NRK, som har store konsekvenser for Line Andersens videre karriere, sier Dalheim til Journalisten.

TV-profilen har blant annet ledet NRKs sjakksendinger siden 2013. Andersen ble nominert til publikumsprisen under gullruten i 2018 og i klassen beste kvinnelige programleder under gallaen året etter for sendingene under sjakk-VM i 2018.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Andersen for en kommentar, foreløpig uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer