Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lineker med kjærlighetserklæring til Ranieri etter ny Leicester-seier: - Jeg elsker deg

Fosser videre mot seriegull i Premier League.

JAPANSK HELT: Riyad Mahrez og Jamie Vardy har herjet denne sesongen, men i dag var det Shinji Okazaki som ble den store helten. Foto: NTB Scanpix
JAPANSK HELT: Riyad Mahrez og Jamie Vardy har herjet denne sesongen, men i dag var det Shinji Okazaki som ble den store helten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Leicester - Newcastle 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Nedrykksdømte Leicester kan skape en av tidenes største fotballsensasjoner om de vinner Premier League. Det har de gode sjanser til å klare etter kveldens seier over Newcastle.

Med åtte kamper igjen å spille er luka ned til Tottenham fem poeng, mens Arsenal er hele elleve poeng bak på 3. plass, riktignok med én kamp mindre spilt.

Selv ikke Rafael Benitez kunne stoppe sensasjonslaget i sin første kamp som Newcastle-manager. Den tidligere Real Madrid-manageren hadde aldri gått tapende ut av en debutkamp som manager.

TRENERDUELL:q Rafael Benitez tapte sin Newcastle-debut mot suksessmanageren Claudio Ranieri.
Action Images via Reuters / John Sibley
TRENERDUELL:q Rafael Benitez tapte sin Newcastle-debut mot suksessmanageren Claudio Ranieri. Action Images via Reuters / John Sibley Vis mer

Inntil i dag.

Serielederne i Premier League lar seg ikke skremme av slike statistikker eller stoppe av noe som helst. Selv om Leicester ikke akkurat spilte blendende angrepsfotball mot Newcastle, gjorde de det som gjør et topplag til et topplag:

De scoret ett mål mer enn motstanderen. Scoringen var signert japanske Shinji Okazaki og var et kunstverk. Japaneren brassesparket inn kampens eneste scoring og sikret tre nye poeng.

Det får Leicester-legenden Gary Lineker, som har 80 landskamper og 48 mål for England, til å spille på hele følelsesregisteret.- Jeg elsker deg, Claudio, skriver Lineker på Twitter.

- Jeg var aldri nervøs da jeg spilte, da jeg tok straffespark eller noe som helst, men å se på Leicester...

- Det var en drittkamp, men hvem bryr seg? Vi har en luke på fem poeng. Åtte kamper igjen, folkens.

Japansk akrobatikk Benitez' nye elever åpnet friskt på King Power Stadium. Allerede etter tre minutter fikk Ayoze Pérez en stor mulighet, men avslutningen stod ikke i stil med forarbeidet til Georginio Wijnaldum.

Dernest gikk Pérez inn i servitørrollen, men Moussa Sissokos heading ville ikke mellom stengene. Slike sjanser må man sette mot serielederen. Ellers blir man knallhardt straffet.


Normalt sett er det Jamy Vardy og Riyad Mahrez som tar seg av Leicesters scoringer. På hjemmebane er det som regel Vardy som er skarpest foran mål. I 1. omgangen presenterte et nytt navn seg i scoringsprotokollen.

Japanske Shinji Okazaki hadde aldri scoret på Leicesters hjemmebane før dagens kamp. I dag skjedde det endelig. Og for en måte å gjøre det på: En offsideplassert Vardy headet ballen til Okazaki, som med ryggen mot mål brassesparket inn 1-0 på særdeles akrobatisk vis.

- Jeg gir meg ende over. For en måte å score sitt første hjemmemål på, ropte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Like etterpå holdt Marc Albrighton på å doble ledelsen etter fint kombinasjonsspill med Vardy, men kantspilleren skjøt like utenfor.

Tro mot filosofien Selv om Newcastle og Leicester er i hver sin ende av tabellen, yppet gjestene fra Newcastle seg ved en rekke anledninger. I det 58. minutt ble Sissoko spilt fri i god posisjon, før ballen havnet hos Daryl Janmaat, men skuddforsøket ble blokkert i siste sekund.


Claudio Ranieris menn var tro mot sin filosofi og lå lavt og kompakt selv hjemme mot nestjumboen. Laget som var involvert i svært mange scoringer i første del av sesongen, er nå et bunnsolid defensivt lag med stor kontringsstyrke og offensiv X-faktor.

Den kombinasjonen er gull verdt. Den kombinasjonen kan gi seriegull mot alle odds. Et nytt steg ble tatt i kveld da Leicester tok tre nye poeng. Mens de andre topplagene roter det til i ny og ne, fortsetter Leicester som et maskineri.

Til syvende og sist er det ofte maskinene som gjør det best, enten det er snakk om det tyske fotballandslaget, Martin Johnsrud Sundby eller Leicester.

Akkurat nå er Leicester i denne kategorien: en seiersmaskin. Akkurat nå er Leicester på vei mot seriegull i Premier League. Sensasjonen blir stadig nærmere et faktum.