Linford: - Ikke spør mer. Da blir jeg aggressiv

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Linford Christie (39) er suspendert fra det gode sprinterselskap på ubestemt tid etter at han testet positivt for steroiden nandrolin. OL-mesteren er likevel i VM-byen. Men ikke for å snakke: - Spør dere meg en gang til nå, blir jeg aggresiv, sier han til Dagbladet.

Den britiske OL-gullvinneren på 100-meter fra Barcelona er naturlig nok ikke i Sevilla for å konkurrere. I stedet fungerer han som en slags trener for to engelske 400-meter-løpere og en sprinter.

- Sjøl innrømmer han ikke at han er trener. Han kaller seg for en rådgiver, men etter hva jeg skjønner, fungerer som trener. Du bør prøve å snakke med ham. Til oss snakker han ikke, forteller en engelsk friidrettsjournalist til Dagbladet :på nettet.

Alvor

Dagbladet :på nettet møter Linford Christie på det norske og britiske utøverhotellet. Smilende og opplagt snakker han med utøvere og andre akkrediterte.

- Kan jeg få ta et bilde av deg, spør jeg, og får et nikk. Men så endrer ansiktsmimikken seg raskt.

- Jeg vil ikke snakke med journalister nå, sier han og går raskt avgårde. Så spør Dagbladet en gang til.

- Hvis du spør mer nå, blir jeg aggressiv, er svaret. Og mener han alvor.

Ubehagelig

39-åringen har alltid hevdet at han er dopingfri. Han nekter fremdeles for at han har tatt det forbudte stoffet nandrolon, som avslørte ham som dopingbruker i en test avlagt i februar.

For få uker siden skrev den britiske avisa The Mirror at Christie skal ha gjemt seg og truet dopingjegere med juling da han var på toppen av sin karriere.

Denne informasjonen kom fram i en dopingrappport.

I perioden 1989-1997 skal sprinteren ha lekt katt og mus med dopingjegerne. Etter utskjelling og trusler skal han ha fått utsatt prøvetagningen. Men dette vil ikke Christie snakke om nå.

- Hold dere unna, sier briten bryskt. Vi tar han på alvor.

DÅRLIG HUMØR: Linford Christie er lite interessert i å snakke med journalister. Han foretrekker kropsspråk.