Lingard slaktes etter skandalevideo: - Et hån mot Rooney og van Gaal

Mens Wayne Rooney ble skremt av West Ham-fansens angrep, gjorde Jessie Lingard ablegøyer og filmet det.

(Dagbladet): Spillerbussen til Manchester United ble angrepet av West Ham-fansen før gårsdagens batalje på Upton Park. TV 2-ekspert Trevor Morley var vitne til det som skjedde utenfor stadion.

- Det var totalt kaos. Manchester United-bussen sto helt fast. Spillerne kunne ikke gå ut av bussen for å gå de siste meterne av frykt for å bli angrepet av West Ham-supporterne. Vinduer har blitt knust av steiner og andre ting. Det er komplett kaos, sa Morley.


Manchester United-stjerna Wayne Rooney syntes det hele var skremmende.

- Bussen ble smadret. Det var ikke hyggelig. Jeg er sikker på at dere vil få se bildene. Det er ikke min jobb å si det, men det er skuffende - selvfølgelig, sa Rooney til BBC før kampen.


- Bildene forteller alt. Jeg så også at politiet filmet. Det er mye følelser ute blant folk, supplerte United-manager Louis van Gaal

Raser mot United-kvartetten Bildene fra utsiden var - som Rooney og van Gaal hevdet - særdeles dramatiske. Bildene fra innsiden av bussen var imidlertid som en upassende komedie.

Det var ikke alle Manchester United-spillerne som tok angrepet og hendelsen like alvorlig som Rooney. En video filmet av Jesse Lingard viser at han og flere av lagkompisene lo, spøkte og fant det hele særdeles morsomt.


Lingard skapte flest ablegøyer, men også Phil Jones, Anthony Martial, Adnan Januzaj og veteranen Michael Carrick spøker og utnytter øyeblikket til å lage en - etter egne begreper - morsom videosnutt. De legger seg på gulvet, samler seg i en klynge og drar fram mobiltelefonene.

Mange finner denne oppførselen som upassende og skandaløs. I sosiale medier blir Lingard og lagkameratene slaktet. Ord som «pinlig», «skammelig» og «skandale» går igjen.


Flere påpeker at dette aldri ville ha skjedd under Sir Alex Fergusons ledelse eller med ledertyper som Roy Keane i stallen.

- Lingard latterliggjør Rooney og van Gaal Blant annet mener Paul Smith, som har blitt kåret til årets sportsjournalist i England, at Lingard latterliggjør Rooney og van Gaal. Duoen fanget alvoret i situasjonen i sine intervju før kampen, i motsetning til Lingard, Jones, Martial og Januzaj.

- Dette er flaut. Lingard ødelegger og håner den seriøse siden som Rooney og van Gaal viste i sine intervju, skriver Smith på Twitter.


Han er overbevist om at klubben vil reagere og gi Lingard en eller annen form for straff, all den tid dette sverter klubbens navn og rykte.Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.