Jesse Lingard med perlescoring mot Everton

Lingards perlescoring fikk Wikestad til å brøle: - Helt vanvittig

United doblet poengfangsten fra jula.

PERLESCORING: Jesse Lingard og Paul Pogba var i storform mot Everton. Her feirer de førstnevntes 2-0-scoring. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS
PERLESCORING: Jesse Lingard og Paul Pogba var i storform mot Everton. Her feirer de førstnevntes 2-0-scoring. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLISVis mer

Everton - Manchester United 0-2

(Dagbladet): Foran kampen mot Everton første nyttårsdag, hadde Manchester United bare tatt tre poeng på tre kamper i jula. I dag doblet de den poengfangsten etter seier mot Everton.

Det tok sin tid, men etter pause løsnet det for United. Da scoret både Anthony Martial og Jesse Lingard, som tok ansvar i stjernespissene Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovics fravær.

Og Lingards scoring var av det praktfulle slaget. Engelskmannen driblet seg selv til skuddposisjon, der han fyrte av - og rett i krysset.

- Helt vanvittig, brølte TV 2-kommentator Kasper Wikestad. En helt fair beskrivelse.

Godt med seier

En annen som strålte mot Everton, var Paul Pogba. Midtbanespilleren var et konstant uromoment for hjemmelaget.

- Det var årets første kamp, og det var en god seier. Vi spilte aggressivt og skapte gode sjanser. Vi pushet på og hadde tro på oss selv, sier Pogba i intervjuet vist på TV 2.

- Det var en liten lettelse etter tre uavgjort.

Jesse Lingard sier dette:

- Jeg prøver å score så mye jeg kan denne sesongen. Jeg liker å spille i den posisjonen og få muligheten til å være kreativ.

United-press

Wayne Rooney startet mot gamleklubben. Everton hadde få sjanser i den første omgangen, men om noe skjedde i den enden av banen var Rooney involvert.

Men det var United som var best. Etter en halvtimes spill kunne det fort stått 0-1 etter at Luke Shaw spilte ut til Jesse Lingard, som avsluttet fra skrått hold. Keeper Jordan Pickford fikk en hånd på ballen.

Det var først etter hvilen United hadde sin aller største sjanse. Juan Mata banket rett og slett til fra 20 meter, og Pickford måtte ut i full strekk. Forsøket gikk via stolpen og ut.

Martial-magi

Etter snaue 60 minutter satt den endelig for United, som har en relativt mager poengfangst gjennom juleprogrammet.

Paul Pogba spilte ballen til Anthony Martial, som var perfekt plassert foran 16-meteren. Han banket til, og prikket ballen i mål.


Everton fikk etterhvert store problemer med å prøve å få kontroll på Pogba. Plutselig var United veldig farlige, og alt dreide seg om dem.

Men Everton våknet igjen. Med tjue minutter igjen å spille snappet Everton ballen på egen banehalvdel, og la den inn foran mål. Oumar Niasse headet utenfor mål.

SCORET: Anthony Martial. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Anthony Martial. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kremscoring

Jesse Lingard var også nære ved å doble for United ti minutter før slutt, da han banket til fra 16 meter. Igjen var det Pogba som slo innlegget.

Men to minutter senere traff han mål.

Han gikk på et eget lite dribleraid, og kunne skyte fra utenfor 16-meteren. Ballen satt som limt i krysset.

Manchester United måtte klare seg uten stjernespissene Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic. Førstnevnte er ute i en ukes tid etter hodesmellen mot Southampton. Ibrahimovic er ute en måneds tid med skade.