Linjedommer slått i hjel av tenåringsspiller

Fotballtragedie i Nederland.

En nederlandsk linjedommer døde mandag etter at han var blitt slått i hjel av en tenåringsspiller. Dommeren ble angrepet etter en kamp søndag.

Politiet har arrestert tre ungdommer på 15 og 16 år. De spiller alle på bortelaget Nieuwe Sloten, som var på besøk for å spille ungdomskamp mot Buitenboys.

Nederlandske aviser skriver at linjedommeren var blitt hetset og ydmyket gjennom hele kampen, og etter at dommeren hadde blåst for full tid, ble han også angrepet og sparket i hodet.

Politiet forteller at dommeren selv tok kontakt med sykehuset senere på kvelden etter kampen. Han følte seg ikke bra, og mandag ble han altså erklært klinisk død på sykehuset.

Den nederlandske sportsministeren reagerte med sjokk da hun fikk nyheten

- Det er helt forferdelig at slikt skal kunne skje på nederlandske fotballbaner. Dette har ingenting med sport å gjøre og er helt uakseptabelt, sa Edith Schippers i en kommentar.

De tre ungdommene som er arrestert er alle fra Amsterdam. De ble umiddelbart sparket ut av klubben sin, og laget ble også trukket fra den serien det spilte i, opplyses det.

(NTB)