Skandalen på Kongsvinger

Linjedommeren etter pepperspray-angrepet: - Gleder meg til neste kamp

Men dommersjefen er sjokkert. 

BLE RØD: Det er uvisst hva linjemannen fikk i ansiktet, men han ble helt rød. Se episoden her. Video: Fotball MediaVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Knappe ti minutter før full tid i Obos-ligaoppgjøret mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund, ble linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen.

En åpenbar sikkerhetsskandale, selv om mannen av utenlandsk opprinnelse ble pågrepet like utenfor stadion da han stakk fra stedet.

- Dette kan ikke og skal ikke skje, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, til Dagbladet.

Han så ikke kampen, men har snakket med alle involverte parter på dommersida i Kongsvinger, og har også sett stillbilder fra angrepet.

- Slike hendelser som har skjedd her i dag, har jeg ikke sett i norsk fotball tidligere. Det går en støkk i meg når jeg ser sånt, sier Hauge.

Møter mandag

Mandag morgen kommer episoden til å bli det første temaet de tar opp i Forbundets kontorer når de møtes etter helgens kamper.

Hauge varsler full gjennomgang av det som har hendt, men vil ikke konkludere med noe før alle fakta om hendelsesforløp, motiv og sikkerhet er på bordet.

- Det viktigste for meg er at Haukåsen ikke har skadet øynene eller synet. Nå må vi få alle fakta på bordet, men foreløpig har vi som dommere følt oss godt bevart på fotballbanene rundt om i landet. Vi har følt oss trygge på vei inn til kamp, underveis i kampene, og også etterpå. Dette som skjedde i dag er noe som aldri har skjedd før, sier Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer