Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandalen på Kongsvinger

Linjedommeren etter pepperspray-angrepet: - Gleder meg til neste kamp

Men dommersjefen er sjokkert. 

BLE RØD: Det er uvisst hva linjemannen fikk i ansiktet, men han ble helt rød. Se episoden her. Video: Fotball MediaVis mer Vis mer

(Dagbladet): Knappe ti minutter før full tid i Obos-ligaoppgjøret mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund, ble linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen.

En åpenbar sikkerhetsskandale, selv om mannen av utenlandsk opprinnelse ble pågrepet like utenfor stadion da han stakk fra stedet.

- Dette kan ikke og skal ikke skje, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, til Dagbladet.

Han så ikke kampen, men har snakket med alle involverte parter på dommersida i Kongsvinger, og har også sett stillbilder fra angrepet.

- Slike hendelser som har skjedd her i dag, har jeg ikke sett i norsk fotball tidligere. Det går en støkk i meg når jeg ser sånt, sier Hauge.

Møter mandag

Mandag morgen kommer episoden til å bli det første temaet de tar opp i Forbundets kontorer når de møtes etter helgens kamper.

Hauge varsler full gjennomgang av det som har hendt, men vil ikke konkludere med noe før alle fakta om hendelsesforløp, motiv og sikkerhet er på bordet.

- Det viktigste for meg er at Haukåsen ikke har skadet øynene eller synet. Nå må vi få alle fakta på bordet, men foreløpig har vi som dommere følt oss godt bevart på fotballbanene rundt om i landet. Vi har følt oss trygge på vei inn til kamp, underveis i kampene, og også etterpå. Dette som skjedde i dag er noe som aldri har skjedd før, sier Hauge.

Angrepet på Haukåsen skjedde så fort at linjemannen selv ikke rakk å reagere før peppersprayen sved i øyet hans. Med en rød stripe i hele ansiktet, stoppet hoveddommeren kampen i noen minutter, mens Haukåsen vasket seg i ansiktet.

Og fortsatte linjedommeroppgaven de ti siste minuttene.

Gleder seg

Haukåsen er ikke skremt av hendelsen.

- Jeg fikk en slags spray i øyet, fikk vasket det vekk og har ingen skader etter hendelsen. Jeg har det bra nå og gleder meg til neste kamp!, skriver Haukåsen i en sms til Dagbladet.

Nå vil han bli ivaretatt av NFF etter hendelsen, som altså satte en støkk i dommersjefen.

Og Terje Hauge forteller at dette er noe de snakker om før hver eneste sesong.

- Ja, det er noe vi har oppe med arrangementskomiteen hvert eneste år. Nå får vi gå opp veien med hva som har skjedd, hvordan, og hva som er motivet bak når vi møtes mandag, sier Hauge til Dagbladet.