Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Linjemannen gjettet, men han gjettet feil

Chelsea snudde kampen mot Spurs etter et mål som aldri var mål.

REDDET: Heurelho Gomes tabbet seg ut, rettet opp tabben, men ble fratatt sistnevnte prestasjon av en ivrig assistentdommer.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson
REDDET: Heurelho Gomes tabbet seg ut, rettet opp tabben, men ble fratatt sistnevnte prestasjon av en ivrig assistentdommer.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson Vis mer

(Dagbladet): Chelsea - Tottenham 2-1.

Håpet om ligagull sto på spill for Chelsea, en Champions League-plass sto på spill for Tottenham, men etter kveldens toppoppgjør på Stamford Bridge er det nok dommerne det vil bli snakket om.

For selv om Chelsea til slutt snudde kampen og vant nokså fortjent, var det etter to scoringer som aldri skulle vært godkjent.

Det første var aldri over linja selv om Heurelho Gomes gjorde det maksimalt vanskelig for seg selv og dommerne, det andre, med få minutter igjen, satte Salomon Kalou i nettet fra offsideposisjon.

Tre poeng til Chelsea betyr uansett at jakten på Manchester United ennå ikke er avblåst, mens Spurs trolig må se langt etter United-byrival Manchester City i kampen om den viktige fjerdeplassen.

For Harry Redknapp er det tungt å svelge. Nå vil han ha videodømming.

BESTEMTE SEG: Linjemann Martin Yerby var langt unna dødlinja da han mente å ha sett ballen krysse linja, og fikk nok av kjeft av Spurs-spillerne etterpå.Foto: SCANPIX/AFP/Olly Greenwood
BESTEMTE SEG: Linjemann Martin Yerby var langt unna dødlinja da han mente å ha sett ballen krysse linja, og fikk nok av kjeft av Spurs-spillerne etterpå.Foto: SCANPIX/AFP/Olly Greenwood Vis mer

- Du må se på de to målene. Det første var ikke over linja, og det andre var offside. Det første forandret kampen. Vi trenger teknologien, det tar fem sekunder å finne ut hva som har skjedd, sier Spurs-manageren etter kampen.

- Det er så vanskelig, umulig, for assistentdommeren å se det fra der han står. Han gjettet, men han gjettet feil, sier Redknapp til Sky Sports.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti er naturlig nok litt mindre hissig på endringer i opplegget.

- Jeg tror vi fikk fordelen av to heldige avgjørelser. Du kan se det, ja, vi var heldige med målene, men sånn er fotballen og dommeren har ikke sjansen til å se TV-repriser. Sånn er fotball, sier italieneren.

Gomes-brøler
Didier Drogba rystet tverrliggeren bak Heurelho Gomes i kampens første store sjanse, men det var Sandros drømmeskudd som ble det første i mål på Stamford Bridge.

Rafael van der Vaart lobbet ballen over sitt eget hode og til rette for brasilianeren, som med et perfekt treff sendte den videre mot venstre kryss. En perle.

Like før pause inntraff den omdiskuterte hendelsen.

KARMA? Frank Lampards skudd i VM var helt klart inne - det fikk han ikke. I dag kan han kanskje regne seg tilbakebetalt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
KARMA? Frank Lampards skudd i VM var helt klart inne - det fikk han ikke. I dag kan han kanskje regne seg tilbakebetalt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Heurelho Gomes skal ha all mulig kjeft for generaltabben han gjorde da han mistet skuddet fra Frank Lampard mellom beina sine, men keeperen gjorde det faktisk godt igjen da han stoppet ballen akkurat før den krysset målstreken.

Det gjorde ikke linjemann Martin Yerby, som fra en helt elendig posisjon bestemte seg for at han hadde sett ballen inne.

Tottenham-spillerne raste mot Andre Marriners dommertrio, mens Frank Lampard i det minste kunne kalle det oppreisning for det målet mot Tyskland i VM som aldri ble noe av.

Fortjent mål, men offside
Chelsea var sterkest etter hvilen, og Didier Drogbas skuddfot testet Gomes flere ganger den første halvtimen.

Farlig ble det også da Florent Malouda kom seg inn i feltet etter halvspilt omgang, men da ble kanskje Tottenham tilgodesett etter dommerfeilen i første.

Det luktet nemlig litt kompensering da André Marriner vinket spillet videre foran en liggende Malouda, for reprisene viste at Chelsea trolig ble snytt for straffe - Younes Kaboul var ikke på ball da han felte franskmannen.

Men Chelsea fikk tilbakebetalt den like før slutt.

SUSER: Sandro ga Tottenham ledelsen med en skuddperle i krysset.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson
SUSER: Sandro ga Tottenham ledelsen med en skuddperle i krysset.Foto: SCANPIX/AP/Simon Dawson Vis mer

Salomon Kalou pirket ballen over linja til øredøvende jubel på tribunene, en jubel som ikke ble stilnet av at vi med tv fikk se at innbytteren var offside da han reddet tre Chelsea-poeng.

Juble gjorde nok ikke Alex Ferguson på vei hjem, for Chelsea smøg seg opp i ryggen på Manchester United etter at han hadde forlatt stadion kvarteret før slutt.

- Vi gjorde jobben vår, vi tok alle tre poengene, og det er fantastisk. Nå forbereder vi oss til den neste kampen mot United, uansett om det er med tre eller seks poeng opp. Men vi gjorde jobben vår, sier Carlo Ancelotti.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media