Linjemannen holdt liv i gullkampen

United ble straffet i sluttminuttene.

Chelsea - Manchester United 2-1

(Dagbladet.no): Manchester United hadde ligagullet i lomma med fem minutter igjen å spille. Men så stanset Michael Carrick et Essien-innlegg med armen innenfor 16-meteren, noe dommer Alan Wiley så ut til å la passere.

Det gjorde ikke linjedommeren. Til ville protester fra United-spillerne markerte han for straffe, og fra 11-meteren taklet Michael Ballack presset mesterlig.

Han sendte ballen i det ene hjørnet, og Edwin van der Sar i det andre.

- For meg var det ikke noe problem. Jeg kan takle presset, jeg liker meg i sånne situasjoner, sier Ballack ifølge PA.

- Vi måtte vinne, dette er en stor seier. Vi fikk det vi skulle ha - et fantastisk resultat for oss, sier John Terry til Sky Sports.

For nå lever tittelkampen for fullt igjen. United og Chelsea har like mange poeng, men de røde fra Manchester er foran på målforskjellen. United har igjen West Ham hjemme og Wigan borte - Chelsea har Newcastle borte og Bolton hjemme.

Det ligger an til en thriller av en ligainnspurt, hvor ingen av lagene tåler et eneste feilskjær.

DAGENS MANN PÅ STAMFORD BRIDGE: Michael Ballack scoret to ganger og var iskald da han fikk sjansen fra straffemerket like før slutt. Foto: AP
DAGENS MANN PÅ STAMFORD BRIDGE: Michael Ballack scoret to ganger og var iskald da han fikk sjansen fra straffemerket like før slutt. Foto: AP Vis mer

Benket Ronaldo

Sir Alex Ferguson ladet opp til seriefinalen med å klage på at Manchester United ble avspist med 60 timers hvile.

Derfor var det knapt noen overraskelse da skotten benket Cristiano Ronaldo fra start, sammen med spillere som Paul Scholes, Carlos Tevez og Owen Hargreaves.

Utgangspunktet for kampen var greit: Chelsea måtte vinne for å holde gulldrømmen levende - med tap kunne United feire gull på Stamford Bridge.

Chelsea virket å være det mest motiverte laget, for de kastet seg over United fra start, men stor aggressivitet i presset og tempo i angrepsspillet.

At en friskmeldt Nemanja Vidic måtte ut allerede etter 10 minutter gjorde ikke situasjonen lettere for United. Serberen fikk kneet til Didier Drogba i fleisen da han bøyde seg ned for å heade, og var tydelig for groggy til å fortsette.

Dermed måtte Wes Brown inn i midtforsvaret, mens Owen Hargreaves kom inn på høyrebacken.

Det holdt nesten helt til pause.

Linjemannen holdt liv i gullkampen

Hedret Lampards mor

United hadde tilsynelatende full kontroll da Didier Drogba mottok ballen utenfor 16-meteren med Brown i ryggen. Ivorianeren greide å vende opp og riste av seg oppasseren, løftet blikket og oppdaget Michael Ballack komme på bakre stolpe.

Innlegget var perfekt, og da feiler tyskeren sjelden. Med et kontant hodestøt skallet han ballen i mål fra fem meter.

I jubelscenene fisket Chelsea-spillerne fram en blå drakt med Frank Lampards nummer, og mamma Pats navn, for å hedre den avdøde moren til Chelsea-strategen.

Chelsea gikk til pause med en fullt fortjent ledelse, for Edwin van der Sar var en travel mann i 1. omgang. Farligst var Joe Cole, som både traff krysstanga og viste blendende nærteknikk da han driblet seg vekk fra både Ferdinand og Brown.

Rooney utnyttet tabbe

Manchester United visste at de måtte heve seg om det skulle bli poeng. Det greide de, samtidig som Chelsea nok en gang tok foten litt av gasspedalen etter å ha tatt ledelsen.

Det straffet seg etter 56 minutter.

En fullstendig upresset Ricardo Carvalho slo blindt hjem mot eget mål, og Wayne Rooney takket og bukket.

United-spissen har misset en utall ganger alene med keeper denne sesongen, men nå gjorde han alt riktig; skjærte inn i banen foran John Terry og banket ballen i mål via stanga.

I jubelen holdt Rooney seg til lyska, og han ble erstattet av Cristiano Ronaldo 25 minutter før slutt.

Chelsea har ikke tapt en ligakamp på Stamford Bride på fire år og to måneder. Den rekorden levde farlig utover i 2. omgang, ettersom de sto svært høyt med forsvarsfireren og ga United masse bakrom å løpe i.

Rooney var nær å overliste offsidefella, og Cristiano Ronaldo så ut til å være på linje da han ble spilt hele alene med Cech, men ble vinket av.

Chelsea var heller ikke ufarlige i motsatt ende av banen.

Didider Drogba framsto i en langt bedre utgave enn på Anfield i midtuka, og var en konstant hodepine for United-forsvaret. Bare en god van der Sar nektet ham scoring på et frispark fra 18 meter, og like etterpå var han et skonummer unna fra å pirke ballen i mål.

Linjedommeren tok grep

Det måtte likevel et straffespark til for at spenningen om ligagullet skulle holdes ved like - og det kom fem minutter før ordinær tid var omme da Carrick handset.

Linjedommeren tok en modig avgjørelse da Wiley vinket spillet videre - som utfra den ene reprisen så ut til å være riktig.

Ballack var iskald, og de siste minuttene satte United inn et stormløp i jakten på utlikning. Noen sekunder på overtid reddet Ashley Cole på streken fra Cristiano Ronaldo, og minuttet senere ble Andrei Sjevtsjenko - av alle mennesker - en reddende Chelsea-engel da Darren Fletchers stupheading var på vei mot nettmaskene.

PS! Tore André Flo har åpenbart en høy stjerne på Stamford Bridge fortsatt, og stryningen ble hyllet ute på gressteppet i pausen.

<B>UTNYTTET CARVALHO-BRØLER:</B> Wayne Rooney var omsider sikker alene med keeper, og utliknet for United etter en grusom tabbe av Ricardo Carvalho.
<B>GIKK FEIL VEI:</B> Edwin van der Sar reddet en bråte Chelsea-straffer i Community Shield før sesongen, men var sjanseløs på Michael Ballacks skudd fire minutter før slutt.