MATCHVINNER: Lukas Podolski tok godt vare på frisparmuligheten han fikk 12 minutter før slutt. Jubelen stilnet da linjemannen markerte for offside, men dommer Chris Foy valgte å overprøve sin assistent. Det var en god avgjørelse. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
MATCHVINNER: Lukas Podolski tok godt vare på frisparmuligheten han fikk 12 minutter før slutt. Jubelen stilnet da linjemannen markerte for offside, men dommer Chris Foy valgte å overprøve sin assistent. Det var en god avgjørelse. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

Linjemannen ville annullere dette Podolski-målet

Men ble overprøvd av dommeren da Arsenal vant.

Arsenal - Stoke 1-0

(Dagbladet): Lukas Podolski og Santi Cazorla er blant Arsenals aller mest effektive og målfarlige spillere, men Arsene Wenger plasserte begge på benken fra start mot Stoke i ettermiddag.

Etter nærmere 70 minutter med sjansesløsing og stanging mot en kompakt forsvarsmur valgte imidlertid franskmannen å kaste innpå sine to jokere - og han trengte ikke vente lenge på uttellingen.

Theo Walcott skaffet frispark i gunstig posisjon da Andy Wilkinson rev ham ned på 18 meter. Podolski stilte seg opp og hamret ballen i mål via en annen spiller.

Men jubelen på Emirates stilnet brått da linjemannen sto oppe med flagget. Dommer Chris Foy løp ut for å konferere med sin assistent, mens spillere fra begge lag flokket seg rundt i et forsøk på å påvirke.

Dommer Foy konkluderte til slutt med at scoringen skulle godkjennes - og reprisene viste at det var en korrekt avgjørelse. Ingen Arsenal-spillere sto i offsideposisjon og blokkerte utsikten til Asmir Begovic, i tillegg var det en Stoke-spiller som var sist på ballen.

Stoke var aldri i nærheten av å få en utlikning, selv om Tony Pulis kastet inn Michael Owen og Kenwyne Jones på slutten.

Gjestene skapte ikke en eneste målsjanse i løpet av 90 minutter og fikk dermed som fortjent.

Arsenal var heller ikke på sitt beste, selv om Stoke-keeper Begovic var hovedårsaken til at de ikke tok ledelsen langt tidligere enn de gjorde.

GOD BEGOVIC: Asmir Begovic var lenge en vegg mellom stengene. Her redder han et skudd fra Oxlade-Chamberlain. Foto: REUTERS/Toby Melville
GOD BEGOVIC: Asmir Begovic var lenge en vegg mellom stengene. Her redder han et skudd fra Oxlade-Chamberlain. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer