Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Linka kan slå alle rekorder. Nå er lillesøsteren klar for sitt første mesterskap

- Har vært en stor drøm for oss.

DOBBEL RIEGELHUTH: Betina Riegelhuth (t.v) er klar for sitt første håndballmesterskap for Norge. Da er det godt å ha storesøster Linn-Kristin ved sin side, som er i ferd med å knuse alle norske landslagsrekorder. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DOBBEL RIEGELHUTH: Betina Riegelhuth (t.v) er klar for sitt første håndballmesterskap for Norge. Da er det godt å ha storesøster Linn-Kristin ved sin side, som er i ferd med å knuse alle norske landslagsrekorder. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

DEBRECEN (Dagbladet): Linn-Kristin Riegelhuth Koren (30) hadde nettopp fylt 19 år da hun suste inn på landslaget med kallenavnet «Ferrari» høsten 2003.

Siden har hun vært en sentral spiller i landslagets glansperiode - og før EM-åpningen mot Romania i Derecen i morgen står Linka med ti medaljer (7 gull) på 11 mesterskap i EM-, VM- og OL-sammenheng.

Med sine 257 landskamper er kantspilleren på femteplass på lista over de som har fleste kamper for Norge - og hun er «bare» 40 kamper bak rekordkvinnen Karoline Dyhre Breivang (34).

919 På lista over landslagsmål er det bare et tidsspørmål får hun tar Kjersti Grinis rekord på 1003 scoringer. Linn-Kristin er nummer to på lista med sine 919 fulltreffere i den norske A-landslagsdrakta.

En håndballegende, still going strong, med andre ord.

Lillesøster Betina er med på sitt første mesterskap. Hun er 27 år. Veien har vært litt lenger og kronglete for den hardtskytende bakspilleren, men nå har søstrene endelig oppfylt drømmen de har delt i mange år.

Å spille mesterskap for Norge sammen.

- Har motivert meg - Det har vært en drøm å kunne dra på mesterskap i lag. Jeg har sett de fine opplevelsene Linka har hatt på landslaget. Alt hun har fått med seg, og alt hun har fortalt har inspirert og motivert meg veldig, sier Betina Riegelhuth til Dagbladet.

Og legger til:

- Jeg har jobbet hardt og systematisk for å komme hit og føler at jeg har tatt noen steg, så det er veldig gøy å få sjansen nå.

Har vunnet «alt» En større inspirasjonskilde enn storesøster Linn-Kristin er det vanskelig å finne:

Hun har vunnet alt, på både klubb- og landslaget, hun har vært toppscorer i Champions League, figurert på All Star-lag i mesterskap og i 2009 ble hun kåret til verdens beste håndballspiller for året 2008.

You name it. Linka har vunnet det.

Og ennå er hun «bare» 30 år.

- Fortjener plassen Riegelhuth-søstrene deler rom i EM, og Linka er glad for at lillesøsteren endelig også får sjansen på landslaget.

- Det har vært en stor drøm for meg å få være i et mesterskap sammen med søsteren min. Hun har jobbet bra og fortjener en plass, så nå gjelder det å bidra inn i gjengen slik at vi kan nå lengst mulig, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren til Dagbladet.

Med sine ni A-landskamper og 18 mål så langt, så når Betina naturligvis ikke opp mot Linkas tallrekker, men storesøster er klar på at lillesøsteren vil markere seg i mesterskapet, om hun får sjansen og tillit.

- Betina har en fantastisk skuddarm og bra blikk for spillet. Hun er en spillertype jeg tror vi vil ha bruk for i mesterskapet, sier Riegelhuth Koren.

- Ikke store forhåpninger Betina selv våger ikke å ha for store forventninger. Som en av de fire siste som ble uttatt i EM-troppen vet hun at hun i utgangspunktet ikke er et førstevalg.

- Jeg har ikke så store forhåpninger. Dette er mitt første mesterskap. Men jeg håper at jeg får lov til å bidra. Om jeg får sjansen, så skal jeg gjøre det beste jeg kan, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling