Linka kan slå alle rekorder. Nå er lillesøsteren klar for sitt første mesterskap

- Har vært en stor drøm for oss.

DOBBEL RIEGELHUTH: Betina Riegelhuth (t.v) er klar for sitt første håndballmesterskap for Norge. Da er det godt å ha storesøster Linn-Kristin ved sin side, som er i ferd med å knuse alle norske landslagsrekorder. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DOBBEL RIEGELHUTH: Betina Riegelhuth (t.v) er klar for sitt første håndballmesterskap for Norge. Da er det godt å ha storesøster Linn-Kristin ved sin side, som er i ferd med å knuse alle norske landslagsrekorder. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBRECEN (Dagbladet): Linn-Kristin Riegelhuth Koren (30) hadde nettopp fylt 19 år da hun suste inn på landslaget med kallenavnet «Ferrari» høsten 2003.

Siden har hun vært en sentral spiller i landslagets glansperiode - og før EM-åpningen mot Romania i Derecen i morgen står Linka med ti medaljer (7 gull) på 11 mesterskap i EM-, VM- og OL-sammenheng.

Med sine 257 landskamper er kantspilleren på femteplass på lista over de som har fleste kamper for Norge - og hun er «bare» 40 kamper bak rekordkvinnen Karoline Dyhre Breivang (34).

919 På lista over landslagsmål er det bare et tidsspørmål får hun tar Kjersti Grinis rekord på 1003 scoringer. Linn-Kristin er nummer to på lista med sine 919 fulltreffere i den norske A-landslagsdrakta.

En håndballegende, still going strong, med andre ord.

Lillesøster Betina er med på sitt første mesterskap. Hun er 27 år. Veien har vært litt lenger og kronglete for den hardtskytende bakspilleren, men nå har søstrene endelig oppfylt drømmen de har delt i mange år.

Å spille mesterskap for Norge sammen.

- Har motivert meg - Det har vært en drøm å kunne dra på mesterskap i lag. Jeg har sett de fine opplevelsene Linka har hatt på landslaget. Alt hun har fått med seg, og alt hun har fortalt har inspirert og motivert meg veldig, sier Betina Riegelhuth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer