Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Linka på dansk stjerneliste

Enkel seier i serieåpningen.

FIRE FULLTREFFERE: Linn-Kristin Riegelhuth scoret fire i seriepremieren mot GOG Odense. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
FIRE FULLTREFFERE: Linn-Kristin Riegelhuth scoret fire i seriepremieren mot GOG Odense. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no) Odense - København 22-28.

Linn-Kristin Riegelhuth spilte sin siste Larvik-kamp på selveste 17. mai, da LHK tapte cupvinnercupfinalen mot København. Den keivhendte storscoreren puttet over 1000 seriemål for vestfoldingene og i dag startet et nytt eventyr for henne.

I nettopp København.

Hun er en viktig brikke i stjernegalleriet Anja Andersen bygger i den danske hovedstaden, og i serieåpningen mot Odense scoret Linka fire mål da FCK vant med seks mål, 28-22.

Løvinderne hadde full kontroll hele veien, og bare en særdeles godt opplagt Odense-målvakt Mette Iversen forhindret et større tap.

På stjerneliste
Ekspertkommentator Bent Nyegaard i dansk TV 2 kåret Linka til den tredje største stjernen i den danske eliteserien tidligere denne uka, bare slått av Bojana Popovic (Viborg) og Carmen Amariei (FCK).

- Riegelhuth har spilt fast på det norske landslaget i mange år. Hun er en kjapp høyrekant, er god i kontra og er så allsidig at hun også kan spille back. Hun har alt, for hun kan også dekke opp bakover. FCK har hentet en av Norges beste spillere, sier Nyegaard.

Og Linka viste seg fram allerede før seriestart, da hun banket inn åtte mål i cupseieren mot Horsens.

Det er ingen tvil om at Riegelhuth er en viktig brikke i byggverket til Anja Andersen.

Viborg fortsatt favoritter
Forrige sesongs danske mestere, Viborg, fortsetter i samme spor i høst. De grønnkledde vant alle de 22 seriekampene forrige sesong, og Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen fikk en pangstart da de slo Randers med åtte mål borte i seriepremieren på onsdag.

Og selv om København er forsterket med blant annet Linn-Kristin Riegelhuth og Carmen Amariei - og har ambisjoner om å presse Viborg helt til døra - må de regjerende mesterne finne seg i å være favoritter også denne sesongen.

Ifølge danske medier vil Bojana Popovic være tilbake på banen om fire-fem uker, og da blir Viborg ytterligere styrket.

Cecilie Leganger ødela akilessen på tampen av forrige sesong, og er ikke spilleklar ennå. Målvakten forventes å være tilbake rundt jul.

PS! Etter damekampen serieåpnet FCKs herrelag mot Skjern, og de vant 27-24. Riegelhuths samboer Einar Sand Koren scoret to, Erlend Mamelund puttet tre og også Thomas Drange spilte. Steinar Ege var ikke med og hjemvendte Kasper Hvidt voktet København-målet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling