Linka rundstjålet på flyplassen

Mister Champions League-kamp.

BLE IKKE MED: Linn-Kristin Riegelhuth kom seg ikke videre fra Amsterdam til Romania, etter at hun ble frastjålet passet på flyplassen. Foto: TORBJØRN BERG
BLE IKKE MED: Linn-Kristin Riegelhuth kom seg ikke videre fra Amsterdam til Romania, etter at hun ble frastjålet passet på flyplassen. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

(Dagbladet): Larvik spiller borte mot Oltchim Valcea i Champions League i morgen. Oppladningen til kampen var ikke noe særlig.

Linn-Kristin Riegelhuth ble frastjålet både pass og penger under en mellomlanding i Amsterdam, og hun får dermed ikke med seg kampen i Romania.

- Hun vet ikke hva som skjedde, og ingen andre så noe heller. Det eneste vi vet er at noen har vært i reiseveska hennes og tatt passet og penger, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til klubbens hjemmeside.

Mangler fem Larvik forsøkte å fikse et nødpass til henne, men et helgestengt departement førte til at det ikke lot seg gjøre.

Trenerne valgte før avreise å la Gro Hammerseng, Tonje Larsen, Cecilie Leganger og Kari Mette Johansen bli hjemme i Norge. Vestfoldingene er allerede videre til mellomspillet som vinner av gruppa, så kampen i Romania handler sånn sett bare om ære. Og veldig god bortetrening.

- Hvis dette hadde vært en semifinale, hadde vi ringt utenriksministeren, sier Bruun Hansen.

Ingen har vært i nærheten av Larvik denne sesongen - verken i Champions League eller hjemme i eliteserien. Fem seire av fem mulige i Europa er imponerende. Forrige sesongs tapende finalist Oltchim Valcea hadde lite å stille opp med da de norske jentene satte opp tempoet i Arena Larvik tidligere i høst.

- Går for seier Nå har trener Karl Erik Bøhn bare ti spillere å velge blant der nede.

- Men vi har jo mer eller mindre med oss et landslag uansett, så vi går som alltid for seier. Oltchim har også hatt et ganske tøft kjør i det siste, så jeg tror nok at treneren deres også velger å spare noen spillere, sier Bøhn.

Rumenerne er nemlig også sikret avansement.

Det er bare 17 dager til EM-starter. Turneringen spilles i Norge og Danmark, så Linka trenger ikke stå i passkø før mesterskapet.