MINDRE INVOLVERT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren har vært mindre involvert i VM enn vi pleier å se henne. Så langt står hun med 12 mål på 16 skudd. Her scorer hun mot Tsjekkia i åttendelsfinalen. Foto: Bjørn Langsem
MINDRE INVOLVERT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren har vært mindre involvert i VM enn vi pleier å se henne. Så langt står hun med 12 mål på 16 skudd. Her scorer hun mot Tsjekkia i åttendelsfinalen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Linka sa hele tida til seg selv at hun var dårlig

For å takle hypen.

BEOGRAD (Dagbladet): Linn-Kristin Riegelhuth Koren har alle forutsetninger for å sette ny landslagsrekord.

Kjersti Grini står med 1003 mål. Linka har 898, og med sine 29 år kan hun fortsatt ha mange gode år igjen på banen. I så fall kan rekorden økes kraftig og bli bortimot uslåelig.

Scoringene har derimot ikke kommet like hyppig i det siste for dama med den treffsikre venstrearmen. Bortsett fra Møbelringen Cup før mesterskapet treffer hun som regel like bra, men hun har kommet seg til færre sjanser.

Mindre involvert - Jeg har ikke fått så mye å jobbe med, men har prøvd å gjøre det så godt jeg kan med det jeg har fått. Det er bare det jeg kan tenke på, for sånn blir det noen ganger, sier hun til Dagbladet.

Det er også noen naturlig grunner til dette. Thorir Hergeirsson bygger fortsatt opp det nye forsvaret, hvor Kristine Lunde-Borgersen og Marit Malm Frafjord er savnet. Der har Norge blitt bedre gjennom VM.

- Selvtillitsmessig er det vel bedre å ha lite å jobbe med enn å bomme mer enn vanlig?

- Ja, absolutt. Jeg må bare fortsette å jobbe, og jeg tror det kan bli gode muligheter for kontringer mot Serbia i kveld.

Bakkekontakten Riegelhuth Koren har vært en sentral brikke i den fantastiske gullperioden til Norge, og hun ble for noen år siden kåret til verdens beste håndballspiller. Så selvtilliten bør definitivt være på plass.

TÅLMODIG: Linka lar seg ikke stresse av sine egne VM-tall, for hun tror det vil løsne. Foto: Bjørn Langsem
TÅLMODIG: Linka lar seg ikke stresse av sine egne VM-tall, for hun tror det vil løsne. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Da hun ble intervjuet i Torbjørn Andersens bok «Håndballjentene - et norsk idrettseventyr» (2005) snakket hun om nettopp selvtillit og bakkekontakt.

«Jeg prøver å innbille meg selv hele tida at jeg er dårlig. På den måten klarer jeg å holde bakkekontakten selv om flere nevner navnet mitt,» sa hun.

- Det er viktig å holde bakkekontakten, men at jeg er god, det vet jeg. Jeg kan ikke lure meg selv lenger på det. Men det handler om å være ydmyk og jobbe videre, selv om du har vært priviligert og fått være med på mye og vunnet alt. Du er aldri utlært, og det er gøy å utvikle seg, sier Linka i dag.

- Så det er nok ikke helt hold i det lenger, men ydmykheten er viktig. Det vil alltid svinge litt, sånn er det.

Åtte på ni sist Det svingte da Norge møtte Tsjekkia i åttendelsfinalen på mandag. De første 40 minuttene var fabelaktige, og så sleit Norge. Men da var ledelsen stor, og avansementet allerede avgjort.

Nå venter en supertøff batalje mot vertsnasjonen i kveld, hvor en semifinalebillett står på spill.

- Det blir kjempegøy. Tøft, kjemping og slåssing om hver eneste ball.

Da Norge slo Serbia med to mål i EM-åpningen i fjor scoret Linka på åtte av ni skudd. Det er sånn vi pleier å se henne.

- Jeg og resten av laget er klare. Vi må sette spillet vårt, med keeper, forsvar, ankomst og kontra. Tempoet var en viktig ingrediens i fjor, og sånn kan det bli nå også.