JUBILANT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren rundet 700 landslagsmål i kveldens kamp mot Tyskland. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
JUBILANT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren rundet 700 landslagsmål i kveldens kamp mot Tyskland. Foto: Kent Skibstad, ScanpixVis mer

Linka scoret sitt 700. landslagsmål

Elleve Sulland-mål reddet Norge, som rotet bort sjumålsledelse.

STAVANGER (Dagbladet): Norge - Tyskland 27-24 (14-9).

Norges testkamp mot første VM-motstander i Brasil startet slurvete og preget av tekniske feil - fra begge lag. Det gikk drøye fire minutter før Tyskland omsider scoret kampens første, mens Norges første mål kom minuttet seinere.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren kontret inn sitt landslagsmål nummer 697 etter en lang kontringsball fra Katrine Lunde Haraldsen i det norske målet. Og ikke mange sekundene seinere startet keeper-Katrine en ny kontring som ga ny Linka-scoring.

De to kjappe kontringsmålene så ut til å løsne på startflokene for de norske jentene. Gøril Snorroeggen, som var den som trøblet mest med feilpasninger i åpningen, scoret Norges tredje.

Åtte fra Sulland Resten av omgangen handlet det mye om Linn Jørum Sulland. Larvik-spilleren som har blitt vraket til de to siste mesterskapene scoret åtte mål før pause, fire fra sjumeteren, slik at Norge ledet 14-9 halvveis.

- Vi hadde bra forsvars- og målvaktsspill fra start. Kom etter hvert litt i gang angrepsmessig. Kontringsspillet var det bra trøkk i siste kvarter av første omgang, vi skapte flere situasjoner og kunne ha fått flere mål der med mer nøyaktighet, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

TOSIFRET:  Linn Jørum Sulland understreket at det er riktig å ha henne i troppen etter vrakingen før de to siste mesterskapene. I kveld hamret hun inn elleve mål mot Tyskland. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
TOSIFRET: Linn Jørum Sulland understreket at det er riktig å ha henne i troppen etter vrakingen før de to siste mesterskapene. I kveld hamret hun inn elleve mål mot Tyskland. Foto: Kent Skibstad, Scanpix Vis mer

Fem minutter inn i andre omgang fikk Linn-Kristin Riegelhuth Koren omsider jubileumsmålet sitt. Uten at hun var så veldig opptatt av det etter kampen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, egentlig. Jeg har fokus på å bidra så godt jeg kan. Når man er på banen jobber man og gjør det man kan til enhver tid, så er det litt lettere for andre å følge med på de tingene, sier «Linka» til Dagbladet.

Seks strake tyske Norge økte ledelsen tidlig i andre omgang, og ledet tidlig i omgangen med sju mål. Før Tyskland fikk komme tilbake i kampen og redusere ledelsen gang på gang.

Først etter seks strake tyske mål, scoret Stine Bredal Oftedal 20-18-målet - uten at det stoppet problemene.

For Norge fikk kaptein Marit Malm Frafjord utvist, og Tyskland utliknet til 21-21. Ti minutter før kampslutt gjorde Tyskland 22-23, og ledet kampen for første gang siden 0-1.

Thorir Hergeirsson likte ikke det han så i et svakt kvarter midt i andre omgang.

- Jeg vil ikke trekke noen raske konklusjoner, og synes ikke det er én spiller eller to. Men laget slipper opp på noen prinsipper vi har, og lar tyskerne gjøre ting de er gode på - blant annet å komme i stor fart på oss, sette trykket på oss i ankomstspill. Og da var vi for flate, vi må høyere opp og ta ned skyttere. Og så ble det en ubesluttsomhet som spredde seg, og det var litt halvveis framover. Den perioden må vi kikke nærmere på, sier islendingen.

Hergeirsson byttet en del om på laget i andre omgang, men vil altså ikke gi noen av de som kom inn skylda for at det kollapset i en periode i andre omgang.

Norges toppscorer Linn Jørum Sulland mener likevel at det syntes at Norge er avhengige av noen sentrale spillere i forsvar.

- Det var mange bomskudd og ikke like bra forsvar. Det er enkelte spillere vi er avhengige av å ha i forsvar. Marit Malm Frafjord, Karoline Dyhre Breivang og Gøril Snorroeggen er sikre forsvarskjemper som er viktige for oss, sier Sulland.

Sulland igjen Men Tyskland fikk en utvisning, Norge straffe og Sulland tilbake på banen etter å ha hvilt siden pause, og hamret inn utlikningen. Sulland, som kun spilte i angrep, rakk deretter så vidt av banen før hun kom inn igjen og scoret enda et mål.

Til slutt endte Sulland på elleve scoringer og ble norsk toppscorer.

Norge gjenerobret initiativet, og styrte inn til tremålsseier, blant annet takket være en strafferedning av Kari Aalvik Grimsbø i sluttsekundene.

- Jeg er veldig fornøyd med avslutningen. At vi nektet å tape og snudde kampen fra å ligge under til å vinne med tre, sier Thorir Hergeirsson.