Linka-show sendte Larvik til Champions League-finale i favoritthallen

Scoret ni i samme hall hvor hun scoret ti i EM-finalen i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

* Larvik - Dinamo-Sinara 31-22 (16-13)

BUDAPEST (Dagbladet): Larvik er klare for Champions League-finalen i håndball etter å ha slått russiske Dinamo-Sinara 31-22 i dagens semifinale i Final 4 i Budapest.

Finalemotstanderen blir klar etter oppgjøret mellom makedonske Vardar og montegrinske Buducnost i ettermiddag.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (30) ble Larviks store spiller med sine ni scoringer.

Det gjorde hun attpåtil i samme hall hvor hun var EM-finalens store spiller, med ti scoringer på ti skudd mot Spania 21. desember. Hvilket år hun har, Linka!

Supersesong Riegelhuth Koren har dominert norsk og internasjonal håndball i mer enn ti år, men sesongen hun leverer nå er trolig veteranens beste siden hun 392 mål på 42 kamper i 2006/07-sesongen. Denne sesongen har Larvik-spilleren levert like over fem mål i snitt over 43 kamper.

Larvik vant Champions League i 2011, og i morgen kan klubbens altså vinne europas gjeveste klubbturnering igjen bare to måneder etter at de besluttet å fortsette driften etter å ha unngått konkurs med et nødskrik etter at de store økonomiske problemene kom for dagen.

Aldri truet Seieren i semifinalen mot Dinamo-Sinara var i realiteten aldri truet, selv om Larvik «bare» ledet med tre mål til pause (16-13).

Til det hadde Larvik for god på sin russiske motstander, og bakerst leverte Sandra Toft nok en topprestasjon i Champions League.

Larviks danske keeper ble valgt som den beste målvakten i årets Champions League-turnering da All Star-laget ble offentliggjort i går. Med seg på det laget hadde hun lagvenninnene Nora Mørk og - naturligvis - Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Stakk fra etter pause Tremålsledelsen ved pause økte raskt fra 16-13 til 21-14 i andreomgang, og var semifinalen i praksis allerede avgjort allerede før det var gått ti minutter av andre omgang.

Uover i andreomgangen valgte Larvik-trener Ole-Gustav Gjekstad å hvile flere av nøkkelspillerne, med tanke på morgendagens finalekamp, uten at «hviletiden» for Linka, Nora Mørk og Gro Hammerseng-Edin førte russerne noe nærmere i målprotokollen.

31 scoringer er en stor prestasjon i en semifinale i Champions League, men 22 baklengs er vel så imponerende.

Ni baklengs etter pause forteller det meste om Larviks solide forsvarsspill.

19 strake Det skal enten Vardar eller Buducnost få bryne seg skikkelig på i morgen, for Larvik virker å være bra skodd for klubbens andre Champions League-pokal.

19 strake seirer i Europa gir da også grunn til å gå til den finalen med stor selvtillit.

(Dagbladet kommer med mer)

<strong>HERJET MED RUSSERNE:</strong> Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret ni mål da Larvik slo russiske Dinamo-Sinara 31-22 i semifinalen i Final 4 i Budapest i ettermiddag. I morgen blir det Champions League-finale mot enten Vardar eller Buducnost.
HERJET MED RUSSERNE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret ni mål da Larvik slo russiske Dinamo-Sinara 31-22 i semifinalen i Final 4 i Budapest i ettermiddag. I morgen blir det Champions League-finale mot enten Vardar eller Buducnost. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer