Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Linka vant søsterduellen

Men Larvik skuffet mot BSK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Bækkelaget - Larvik 16-21. Da Betina Riegelhuth (19) signerte for Bækkelaget i sommer uttalte hun at hun i framtida har lyst til å spille sammen med storesøster Linn-Kristin Riegelhuth (22), enten på klubb- eller landslag.

I kveld møtte de hverandre på banen for første gang, og det er Linka som smilte bredest - både under og etter kampen.

Larvik imponerte ikke, men klarte likevel å hale i land seieren og to nye poeng. BSK kjempet voldsomt, men overmakten fra Vestfold ble for stor.

Gjestene puttet bare 21 mål, noe som er sjeldent lavt fra de regjerende seriemesterne, som leder eliteserien med bedre målforskjell enn Byåsen - som slo Fjellhammer på bortebane i kveld.

- Vi har spilt bedre, men vi vinner og det er det som betyr noe, sier Linn-Kristin til TV 2 Zebra.

Hun nettet ni ganger, og har nå scoret hele 65 mål på de seks første seriekampene.

BSK ledet

Rett før minuttet var spilt i Ekeberghallen scoret Linn Kristin Riegelhuth sitt første for kvelden, på en sjumeter.

NI NYE MÅL: Linn-Kristin Riegelhuth ble nok en gang Larviks toppscorer. Nå har hun puttet 65 mål på seks kamper. Foto: SCANPIX
NI NYE MÅL: Linn-Kristin Riegelhuth ble nok en gang Larviks toppscorer. Nå har hun puttet 65 mål på seks kamper. Foto: SCANPIX Vis mer

Starten av kampen var preget av tekniske feil og rot av begge lagene i angrep, og etter 12 minutter var sto det 2-3 på lystavla.

Bækkelaget holdt følge lenge i 1. omgang, og ledet også midtveis i omgangen. Helt til de fikk to raske utvisninger og måtte spille med to mindre på banen.

Da overtok Larvik ledelsen igjen, og den ga de ikke fra seg. De kontret inn flere mål, og gikk til pause med en firemålsledelse, etter at Cecilie Marthinsen reduserte sekunder før hvilen.

- Vi får for mange utvisninger og sånn sett kan du si at dommerne ødela kampen for oss, sier en skuffet BSK-trener Frode Scheie til TV 2 Zebra.

- Håpløse framover

BSK fikk en ny utvisning helt i starten av 2. omgang, og da la Linka seg ut som frimerke på lillesøster Betina. Idet utvisningsperioden var over fikk Betina en tominutter for at hun ikke la ned ballen da Bækkelaget ble avblåst for passivt spill.

Urutinert av spilleren og det er jo nettopp dette som skiller lagene.

LHK har en enorm rutine i laget, og vinner stort sett også seriekamper selv om de ikke er helt på topp.

- Vi var gode bakover, men helt håpløse framover. Jeg er fryktelig skuffa over prestasjonene våre, men glad for de to poengene, sier LHK-trener Karl Erik Bøhn.

Hjemmelaget pådro seg mange utvisninger, og Sara Keim fikk tre av dem - og dermed rødt kort.

Larvik økte ledelsen, men Bækkelaget ga seg ikke. De reduserte et par ganger mot slutten og kampen endte med en femmålsseier til serielederne.

TAP FOR LILLESØSTER: Betina Riegelhuth og Bækkelaget klarte ikke stoppe Larvik. Her sammen med trener Frode Scheie.