Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Linn fikk sjokk da hun fikk EM-beskjeden

- Dette hadde jeg aldri trodd.

INN I 12. TIME: Linn Jørum Sulland hadde ikke forventet å bli hentet inn til EM. Nå blir hun kastet rett inn i semifinalen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
INN I 12. TIME: Linn Jørum Sulland hadde ikke forventet å bli hentet inn til EM. Nå blir hun kastet rett inn i semifinalen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HERNING (Dagbladet): Tidligere i dag ble det bestemt at landslagssjef Thorir Hergeirsson henter Linn Jørum Sulland inn i EM-troppen. Stine Bredal Oftedal går ut.

Sulland var svært skuffet da hun ikke var blant de 16 som fikk være med på EM-festen på hjemmebane og i Danmark, selv om hun hadde forberedt seg på at det kom til å bli et jevnt uttak.

I ettermiddag ankom Larvik-spilleren hotellet i Herning sammen med resten av jentene. Den ble en kaotisk ankomst i resepsjonen, hvor jentene ble «overfalt» av et stort pressekorps. Både norske og danske medier ville ha den siste biten av spillerne før semifinalen.

Helt uventet - Det var veldig, veldig, veldig overraskende. Jeg hadde ikke trodd han skulle hente meg inn, sier Jørum Sulland til Dagbladet.

Litt rart er det selvfølgelig for henne å komme inn i troppen på denne måten, men samtidig: Åtte av spillerne er lagvenninner fra Larvik. Og resten kjenner hun godt fra tidligere mesterskap.

- Jeg skal bare bidra med det jeg pleier, så det blir ikke noe nytt. Som om jeg har vært her hele veien. Kanskje det er en fordel også, å komme hit uten brakkesyke, etter en desember med masse fritid og muligheter til å gjøre det jeg liker. Så kanskje jeg har overskudd.

- Hva synes du om det du har sett på tv?

- Det er mye som har imponert meg og så er det perioder hvor det ikke har vært så bra. Så hvis de gode periodene varer lenger blir vi uslåelige.

Svelget skuffelsen Sulland forteller at hun ikke har sittet skuffet og sint i sofaen.

- Jeg synes jo det er gøy å se på håndball også, selv om jeg synes det er bedre å være med. Jeg var selvfølgelig skuffet den første uka, men det hjelper ikke å sitte hjemme og være skuffet etter det. Og da hjelper det å se venninnene mine gjøre det bra på håndballbanen. Det er litt sånn jeg har tenkt etter hvert. Derfor var det et sjokk da Thorir ringte, sier hun.

Selvtilliten fikk en knekk av EM-vrakingen.

- Du får selvfølgelig ikke selvtillit av å bli vraket, og så må jeg bare se på det som en tillitserklæring at han velger å ta meg inn på tampen, rett til en kamp mot Danmark foran 12 000 tilskuere, sier hun.

Trenger skyts Bredal Oftedal er den som har spilt mist i de seks kampene. Hun har fått 35 minutter på banen og har ikke rukket å markere seg noe særlig.

Hergeirsson trakk fram framtida da han presenterte troppen for en måned siden. Da ble 19-åringen foretrukket framfor rutinerte Tine Rustad Kristiansen.

Når islendingen nå erstatter Bredal Oftedal, er det ikke fordi hun har skuffet i EM. Grunnen er at han føler han har mer behov for en annen spillertype i de to kampene som venter i helga.

- Det var selvfølgelig ikke så morsomt å få den beskjeden. På den annen side var det overraskende at jeg ble tatt ut til EM. Nå får jeg støtte de andre her nede, sier Stine til NTB.

I semifinalen mot Danmark i morgen kommer de til å ligge klistret på Heidi Løke, som har vært fremragende i EM. Da må Norge være giftigere fra distanse enn jentene har vært til nå. Derfor vil Hergeirsson ha enda en distanseskytter.

Begynner skytterne å treffe fra ni meter, er danskene nødt til å slippe litt av taket på Løke - og dermed vil det bli mer plass på linja.

- Det blir bra rom for skytterne våre hvis de spiller flatt i forsvar, sier Linn.

VIL KLINKE TIL: Linn Jørum Sulland lover å klinke til om hun få sjansen mot Danmark i morgen. Foto: BJØRN LANGSEM
VIL KLINKE TIL: Linn Jørum Sulland lover å klinke til om hun få sjansen mot Danmark i morgen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!