BEST NÅR DET GJELDER: Larvik-trener Karl Erik Bøhn er imponert av at Linn Jørum Sulland i vinter har vært best under press. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BEST NÅR DET GJELDER: Larvik-trener Karl Erik Bøhn er imponert av at Linn Jørum Sulland i vinter har vært best under press. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Linn har skutt VM-vrakingen i filler

Linn Jørum Sulland har tørket tårene og spiller nå bedre enn noen gang.

||| LARVIK (Dagbladet): I midten av november sto Linn Jørum Sulland (25) med tårer i øynene under en landslagssamling i Trondheim. Hun hadde akkurat fått beskjed av Thorir Hergeirsson om at det ikke ble noen VM-tur på henne.

En bitter pille å svelge, for til tross for at hun hadde slitt med virus på balansenerven, mente hun at hun ville bli kampklar i tide.

Hergeirsson var usikker - og ettertida har vist at han trolig hadde rett.

Følte seg frisk- Jeg var sint, men ikke så lenge - selv om jeg følte at jeg var frisk nok da mesterskapet var i gang, sier Sulland til Dagbladet.

Larvik-trener Karl Erik Bøhn er derimot litt usikker på det. Han følte ikke at hun var i slag da de var på en tur til Ikast under VM.

- Til og med i romjula var hun dårlig et par dager. Derfor tror jeg faktisk dette var en riktig vurdering for henne. Det var kanskje vanskelig å se der og da, men hun hadde vært veldig syk. I ettertid er det bare å takke Thorir for en klok vurdering, sier Bøhn til Dagbladet.

Men alt dette er nå historie, og Sulland har ikke sett seg tilbake.

De siste månedene har hun dominert med venstreslegga - og hun har oppfylt de klassiske best når det gjelder-kriteriene. I fire av de seks kampene i Champions League-hovedrunden banket hun inn mellom åtte og 13 mål. Det er sterkt.

Adrenalin- Det er spesielt at hun har vært aller best under press, i viktige kamper som er jevne helt til siste slutt. Det vitner om styrke, sier Bøhn.

Allerede i den første kampen etter VM, i cupfinalen mot Byåsen, terroriserte Sulland motstanderen med 12 scoringer. Slik har hun fortsatt i storkampene.

- Hvor stor var revansjelysten?

- Jeg hadde jo lyst til å vise meg fram og jeg hadde mye adrenalin inni meg som skulle ut. Jeg hadde trent i halvannen måned uten å spille kamp.

Tøff test i ViborgAt Sulland tar skuddansvar i tette og jevne kamper, faller seg helt naturlig for henne - selv om hun i fjor sommer kom til et stjernespekket lag med mange rutinerte spillere.

- Jeg har hatt mye ansvar i mange år i Stabæk, noe jeg lærte mye av.

Nivået på motstanderne Sulland har møtt i vinter er derimot høyere enn hun var vant til i Stabæk. I dag venter den tøffeste testen så langt - i Champions League-semifinalen borte mot regjerende mester Viborg.

- De er veldig gode, men med full klaff kan vi slå dem, sier Sulland, som er kvitt feberen som satte henne ut av onsdagens kamp mot Nordstrand.