ETTERTRAKTET:  Martin Linnes hadde én målgivende pasning og startet ytterligere et angrep som førte til Molde-scoring, med en speider fra Bundesliga-klubben Stuttgart på tribuneplass i Østfold. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Martin Linnes hadde én målgivende pasning og startet ytterligere et angrep som førte til Molde-scoring, med en speider fra Bundesliga-klubben Stuttgart på tribuneplass i Østfold. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Linnes bekrefter Nürnberg-interesse

- Har en drøm om å komme meg ut.

• Sarpsborg 08 - Molde 1-4

SARPSBORG STADION (Dagbladet): Dagbladet kjenner til at den tyske 2. Bundesliga-klubben Nürnberg ser på mulighetene for å kjøpe Martin Linnes (23). Etter kampen mot Sarpsborg 08 bekrefter Molde-backen at han kjenner til interessen.

- Jeg har vel plukka opp litt, men ikke noe konkret, sier Linnes.

Følges av Stuttgart Fredag kveld snakket også Dagbladet med en representant fra Bundesliga-klubben Stuttgart som så Linnes spille en meget god kamp som kaptein da Molde vant 4-1 over Sarpsborg 08.

Den tyske speideren innrømmet i tillegg at han var på plass på Ullevaal Stadion da 23-åringen spilte for Norge mot Sverige sist måned. Samtidig innrømmer Linnes at ønsker seg til utlandet.

- Jeg har vært helt klar på at jeg har en drøm om å komme meg ut. Jeg har slått meg inn på landslaget og spilt tippeligafotball en god del år nå, så det er naturlig å tenke framover. Samtidig er det å prestere godt her som teller. Det føler jeg at jeg er godt i gang med nå, så får jeg bare holde det gående, sier Linnes.

- Er klar Linnes har tidligere avslått et tilbud fra tyrkiske Besiktas som ville sikret ham økonomisk for livet. Det viktigste, slik han ser det, er ikke pengene. Han vil være trygg på at han får spille.

- Det må være en klubb hvor jeg har fair muligheter til å spille. Jeg gidder ikke å kaste bort de beste åra mine med å sitte på benken eller tribunen. Jeg må få et godt inntrykk av hele klubben og treneren. Da er jeg klar, forteller Linnes.

- Håper du å få dra ut nå i sommervinduet?

- Det tenker jeg egentlig ikke på. For min egen del må det komme riktig klubb på banen, så får vi ta det derfra.

- Har du mottatt noen konkrete tilbud per dags dato?

- Nei. Jeg har ikke vært i direkte kontakt med noen klubber i dette vinduet her.

Skullerud frykter ingenting Molde-trener Tor Ole Skullerud er på sin side forberedt på at profilerte spillere kan forsvinne i løpet av sommeren. Vegard Forren og Mohamed Elyounoussi er to andre navn som står på blokka til europeiske klubber. 44-åringen tar likevel situasjonen med stoisk ro.

- Jeg er ikke redd for noen ting, men jeg er klar over at vi har masse gode spillere i Molde. Det er bra, så får vi se, sier Skullerud til Dagbladet.

17 år gamle Sander Svendsen, som scoret ett og la opp til ett av Ola Kamaras tre mål mot Sarpsborg 08, er også innforstått med at han kan miste en eller flere lagkamerater i nærmeste framtid.

- Det er så høy kvalitet på spillerne i klubben vår at jeg skjønner godt at det er mye snakk og mye interesse. Det er sånn fotballen er, folk drar og folk kommer inn, så vi må bare leve med det, sier Svendsen til Dagbladet.

Kamara mener på sin side at spillere som forlater Molde nå ikke tenker klart - og henviser til den kommende Champions League-kvalifiseringen hvor Molde kommer inn i runde to.

- Har du muligheten til å delta i gruppespillet i Champions League, drar du ikke fra Molde - for å si det sånn, sier Kamara til Dagbladet og gliser.

LANDSLAGSSPILLER: Martin Linnes spilte for Norge mot Sverige sist måned.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANDSLAGSSPILLER: Martin Linnes spilte for Norge mot Sverige sist måned. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer